Friday, 29 March, 2024

«Τρέχει να κρυφτεί ο κ. Ζέρβας μετά το φιάσκο με τα λεωφορεία από τη Λειψία»

Σε μια πολύ σκληρή ανακοίνωση με τον τίτλο «τρέχει να κρυφτεί ο κ. Ζέρβας μετά το φιάσκο με τα λεωφορεία από τη Λειψία»

η δημοτική παράταξη «Θεσσαλονίκη Μαζί» ασκεί σφοδρή κριτική στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης για την προμήθεια των λεωφορείων από τη γερμανική πόλη με αφορμή τη φωτιά που πήρε ένα εξ αυτών και σε ανακοίνωση της, σημειώνει:
Από την πρώτη στιγμή είχαμε καταγγείλει την προειλημμένη και ερήμην του δημοτικού συμβουλίου απόφαση του κ. Ζέρβα για την προμήθεια των λεωφορείων από τη Λειψία, όπου είχαν τεθεί εκτός κυκλοφορίας.
Είχαμε επισημάνει πως η απαράδεκτη και στα όρια της νομιμότητας απόφασή του υπηρετούσε αποκλειστικά και μόνο επικοινωνιακούς σκοπούς και την κυβερνητική πολιτική και θα είχε ως αποτέλεσμα την περαιτέρω απαξίωση των αστικών συγκοινωνιών της πόλης με τους συνεπακόλουθους κινδύνους για την ασφάλεια των πολιτών.
Μάλιστα σύσσωμη η αντιπολίτευση καταψήφισε την απόφαση αυτή.
Ο κ. Ζέρβας μας αγνόησε, εν πομπαίς και οργάνοις φόρτωσε στους Θεσσαλονικείς 50 σαπάκια από τη Λειψία, τα οποία με διθυράμβους αποδέχθηκε ο κ. Καραμανλής.
Ταυτόχρονα η κυβέρνηση Μητσοτάκη και η διοίκηση Ζέρβα στερούσαν από τους Θεσσαλονικείς και μάλιστα σε περίοδο πανδημίας 250 καινούρια λεωφορεία που είχε εξασφαλίσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για την πόλη.
Μετά το σοβαρότατο περιστατικό της αυτοανάφλεξης εν κινήσει λεωφορείου που ανήκε στο θυρεό της Λειψίας, παρακολουθούμε ένα παιχνίδι μετάθεσης ευθυνών μεταξύ κ. Ζέρβα και της διοίκησης του ΟΑΣΘ.
Ο κ. Ζέρβας όσο και να προσπαθεί να κρυφτεί, θα αναγκαστεί να λογοδοτήσει:
Γιατί επέλεξε τα λεωφορεία από τη Λειψία που δεν πληρούν τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές.
Γιατί στήριξε τη διακοπή του διαγωνισμού για τα 250 καινούρια λεωφορεία.
Γιατί χρησιμοποίησε χρήματα από τους ανταποδοτικούς πόρους γιατί μεταφέρει το οικονομικό βάρος στους συμπολίτες μας για μία αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης, το συγκοινωνιακό έργο της Θεσσαλονίκης-ευγενική υπενθύμιση: είναι με ευθύνη του κ. Ζέρβα το ότι ο Δήμος δε συμμετέχει στο συγκοινωνιακό έργο της πόλης αφού καταργήθηκε ο ΑΣΥΘ.
Γιατί δεν πραγματοποιήθηκε εκτενής έλεγχος όλων των οχημάτων που αγοράστηκαν από τη Λειψία.
Γιατί τα οχήματα αυτά έχουν βραχυπρόθεσμες άδειες ΚΤΕΟ μόλις ενός μηνός.
Γιατί δεν ενημέρωσε ούτε έλαβε υπόψιν του το δημοτικό συμβούλιο.
Και κυρίως γιατί δεν υπερασπίζεται την πόλη και τους πολίτες, γιατί δεν υψώνει τη φωνή του ώστε να σταματήσει το συγκοινωνιακό μαρτύριο της «σαρδελοποίησης» των δημοτών αλλά βάζει σε κίνδυνο την πόλη.
Επειδή «τα όμορφα λεωφορεία, όμορφα καίγονται» καλούμε για μια ακόμη φορά τον Δήμαρχο να σταματήσει να κρύβεται.
Να πάψουν να παίζουν το παιχνίδι του μουτζούρη με την διοίκηση του ΟΑΣΘ, και να συμπεριφερθεί επιτέλους ως Δήμαρχος.
Να ζητήσει έμπρακτη συγγνώμη από τους πολίτες διεκδικώντας την άμεση ενίσχυση του στόλου του ΟΑΣΘ με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού προμήθειας νέων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας και φιλικών προς το περιβάλλον λεωφορείων που είναι η μόνη πραγματικά ωφέλιμη λύση για την πόλη μας.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου