Wednesday, 24 April, 2024

Τσίπρας: Ανοησία να μιλούν για προεκλογική περιοδεία – Οι εκλογές θα γίνουν το Σεπτέμβρη του ’19

Ο πρωθυπουργός είπε ότι στόχος παραμένει το κλείσιμο της αξιολόγησης έως το τέλος Ιανουαρίου και η ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης

τον ερχόμενο Μάρτιο

Σε συνέντευξη εφ όλης της ύλης μετατράπηκε η επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών, προκειμένου να τους ευχηθεί για τις γιορτές. Ο πρωθυπουργός μίλησε για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, το Κυπριακό, τις γαλλικές και τις γερμανικές εκλογές και την πορεία της διαπραγμάτευσης, ενώ δήλωσε ιδιαίτερα προβληματισμένος για τις εξελίξεις στον ελληνικό Τύπο, μετά και τους κλυδωνισμούς στον ΔΟΛ.

Αναφορικά με τις εκλογές, είπε ότι δεν είναι στις προθέσεις του, ενώ, όταν οι δημοσιογράφοι σχολίασαν ότι με τον τρόπο αυτό δεν τις αποκλείει, είπε: «Ποιος ο λόγος να πάμε σε εκλογές; Δεν υπάρχει λόγος. Δεν είναι χόμπι μας οι εκλογές». Ο ίδιος είπε ότι στόχος παραμένει το κλείσιμο της αξιολόγησης έως το τέλος Ιανουαρίου και η ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, τον ερχόμενο Μάρτιο.

Σε ερώτηση αν έστειλε ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος την επιστολή προς τους δανειστές, απάντησε πως δεν γνωρίζει, γιατί ήταν στην Κρήτη. «Υποθέτω την έχει στείλει, του έχω εμπιστοσύνη» είπε χαρακτηριστικά.

Για το Κυπριακό είπε ότι η διμερής δεν έχει οριστικοποιηθεί και πως ο απρόβλεπτος χαρακτήρας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν αφήνει περιθώρια για προβλέψεις. Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως, αν γίνει δημοψήφισμα στην Κύπρο, «θα πάρουμε θέση. Δεν θα παίξουμε τις κουμπάρες». Ο πρωθυπουργός εξέφρασε τον προβληματισμό του για τον κατακερματισμό της Κεντροαριστεράς στην Γαλλία, που έχει ως αποτέλεσμα να προκρίνεται το δίπολο μεταξύ Δεξιάς και Ακροδεξιάς. Αναφορικά με τις γερμανικές εκλογές, εκτίμησε ότι η Άνγκελα Μέρκελ θα αναζητήσει συμμαχίες με τους Πράσινους και τους Φιλελεύθερους, για να προσθέσει, μεταξύ σοβαρού και αστείου, πως «το ζήτημα εκεί είναι το ποιος θα είναι υπουργός Οικονομικών». Για τις εξελίξεις στον ελληνικό Τύπο, είπε είναι ιδιαίτερα προβληματισμένος και πως πρέπει να αναληφθούν δράσεις, ώστε να μην χαθούν θέσεις εργασίας. Προσέθεσε όμως, αναφέροντας και το παράδειγμα Μαρινόπουλου, πως λύση πρέπει να επιθυμούν και οι εργοδότες.

protothema

Τσίπρας: Ανοησία να μιλούν για προεκλογική περιοδεία – Οι εκλογές θα γίνουν το Σεπτέμβρη του ’19

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου