Friday, 19 April, 2024

Τσίπρας κατά των «4» του Βίζεγκραντ, χαρακτηρίζει υποκριτική τη στάση τους

Eμπλοκή με τις χώρες του Βίζεγκραντ προέκυψε στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ με την Τουρκία για το προσφυγικό, καθώς Σλοβακία, Τσεχία

Πολωνία και Ουγγαρία φαίνεται να αρνούνται την επιστροφή σύρων προσφύγων στην Τουρκία. Θεωρούν ότι η Τουρκία δεν είναι ασφαλής χώρα.
Αυτό έχει προκαλέσει έντονη δυσφορία στην Αθήνα, η οποία ζητά να υπάρξει απόφαση σήμερα επί του σχεδίου για επαναπροώθηση στην Τουρκία τόσο μεταναστών όσο και σύρων προσφύγων. Η Αθήνα πιέζεται σφόδρα διότι μία σειρά χωρών θέλει να καταγραφεί ότι η βαλκανική οδός έχει πλέον κλείσει, αλλά για να δεχθεί κάτι τέτοιο θα απαιτηθεί να κερδίσει κάτι στο μέτωπο της αποσυμφόρησης των νησιών και της ενδοχώρας.
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε υποκριτική τη στάση των χωρών του Βίζεγκραντ που και δεν δέχονται μετεγκατάσταση προσφύγων από την Ελλάδα αλλά ούτε και επανεγκατάσταση απευθείας από την Τουρκία στην Ευρώπη.
«Ή θα δεχθείτε μία απόφαση για επανεγκατάσταση και μεταναστών και προσφύγων ή θα ανοίξει η βαλκανική οδός» φέρεται να είπε ο πρωθυπουργός. Και όπως πρόσθεσε, αν δεχθούν μόνο την επιστροφή μεταναστών στην Τουρκία, τότε οι πρόσφυγες θα βρουν κι άλλους δρόμους πέραν του βαλκανικού διαδρόμου για να μπουν στην Ευρώπη.

Τσίπρας κατά των «4» του Βίζεγκραντ, χαρακτηρίζει υποκριτική τη στάση τους

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου