Friday, 29 March, 2024

Τσίπρας: Ο κόσμος χάνεται και η κυβέρνηση βρίσκεται σε γάμους και βαφτίσια

Εμείς βάλαμε πλάτη, προτείναμε κοινό υπουργό Υγείας τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας το πρωί της Πέμπτης

επικρίνοντας την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της κατά την διάρκεια της πανδημίας.
«Η κυβέρνηση πρέπει να αλλάξει την τακτική της και να μην προκαλεί, ρίχνει την ευθύνη και κουνάει το δάχτυλο στον πολίτη» τόνισε μιλώντας στο OPEN. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην συνέντευξή του απάντησε και στο ερώτημα γιατί δεν ζητάει εκλογές λέγοντας «γιατί είμαι σοβαρός» ενώ διαβεβαίωσε πως «εμείς δεν είμαστε, ούτε υπήρξαμε τυχοδιωκτική δύναμη, δεν ζητάμε την εξουσία για την εξουσία, δεν επιχαίρουμε με την καταστροφή. Ο κόσμος χάνεται κυριολεκτικά και η κυβέρνηση βρίσκεται σε γάμους και βαφτίσια» σημείωσε.
Μιλώντας για τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση, είπε χαρακτηριστικά: «Τα έξυπνα μέτρα αποδείχτηκαν βλακώδη» ενώ ζήτησε στοχευμένα μέτρα, με σαφείς επιδημιολογικές μελέτες, με αυστηρή ιχνηλάτηση, με τεστ κάθε Δευτέρα και Παρασκευή στους εργαζόμενους και στα σχολεία, την περαιτέρω αύξηση της τηλεργασίας, με αύξηση των δρομολογίων των μέσων μαζικής μεταφοράς -είχαμε έτοιμο διαγωνισμό για λεωφορεία.
«Έχουμε ένα αποτυχημένο ακορντεόν, που το χειριζόμαστε λάθος. Όταν δεν πρέπει να ανοίξουμε, ανοίγουμε, όταν δεν πρέπει να κλείσουμε, κλείνουμε», είπε και συνέχισε σχολιάζοντας την ενίσχυση του ΕΣΥ. Όπως υποστήριξε, η κυβέρνηση κάνει «δημιουργική αριθμητική» όταν μιλάει για «διπλασιασμό» των ΜΕΘ, όταν με 630 διασωληνωμένους, έχει φρακάρει το σύστημα, με 120 ανθρώπους στην αναμονή, υπενθυμίζοντας δηλώσεις σαν του Στέλιου Πέτσα και του Γιώργου Γεραπετρίτη, που υποστήριζαν ότι δεν χρειαζόμαστε ΜΕΘ.
Όσον αφορά στα σχολεία, ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε αν δεν υπάρχουν αίθουσες «να γίνουν διπλοβάρδιες. Μόνο για φέτος. Αν πρέπει να προσληφθούν αναπληρωτές. Να γίνονται τεστ κάθε Δευτέρα στα σχολεία, εμβόλια στους καθηγητές».
Αναφορικά με τα περιστατικά αστυνομικής βίας τα οποία ξεσήκωσαν και κύμα διαδηλώσεων ο Αλέξης Τσίπρας είπε: «Αν το οποιοδήποτε κόμμα είχε τη δυνατότητα με ένα νεύμα να κατεβάζει χιλιάδες ανθρώπους στις γειτονιές, θα ήταν ένα κόμμα παντοδύναμο και μία αντιπολίτευση που θα είχε ρίξει την κυβέρνηση. Ο κόσμος βγαίνει γιατί αισθάνεται να περιορίζονται τα δικαιώματά του και βλέπει μια αυταρχική πολιτική».
«Ο κόσμος βγαίνει στον δρόμο, γιατί αισθάνεται να περιορίζεται η ανάσα του, να περιορίζονται τα δικαιώματα. Ήταν μια αντίδραση στην υπερβάλλουσα αστυνομική αυθαιρεσία και βία». Και πρόσθεσε: «Η αντίδραση αυτή ήταν μια αντίδραση υγιής». Συνέχισε δε λέγοντας πως «δεν έχω δει ούτε μια διαδήλωση που να είναι άνθρωποι χωρίς μάσκα».
«Θα καταργήσουμε τον νόμο Κεραμέως»
Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνήσει ξανά, θα καταργήσει τον νόμο Κεραμέως για τα πανεπιστήμια. Αρχικά, ο κ. Τσίπρας εξήγησε πως «Ο νόμος Κεραμέως, για να καταλάβει ο κόσμος έχει δύο πτυχές. Μία είναι η Πανεπιστημιακή Αστυνομία και μία η μείωση εισακτέων κατά 25.000 φοιτητές για να αυξήσουμε την πελατεία στα κολέγια».
«Θα καταργήσουμε τον νόμο Κεραμέως. Θα επαναφέρουμε τον αριθμό εισακτέων εκεί που ήταν» είπε. «Θα προχωρήσουμε στη δημιουργία σώματος φύλαξης με αρμοδιότητα αποκλειστική στους πρυτάνεις». Σύμφωνα με τον ίδιο, βασικό πρόβλημα στα πανεπιστήμια είναι η υποχρηματοδότηση.
Για εστίαση, πιστοποιητικό και τουρισμό
Τόνισε τέλος, ότι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες η εστίαση είναι ανοιχτή, ενώ στην Ελλάδα παραμένει κλειστή. «Το πρόβλημα είναι ότι κλείνουμε το ακορντεόν όταν δεν χρειάζεται και το ανοίγουμε όταν δεν πρέπει» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας. Ενώ χαρακτήρισε το πιστοποιητικό εμβολιασμού «μια ανοησία με τους λίγους εμβολιασμένους» .
Σε ότι αφορά τον τουρισμό σημείωσε ότι η κατεύθυνση θα πρέπει να είναι η ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού, ενώ υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προτείνει από πέρυσι το καλοκαίρι οι εισερχόμενοι τουρίστες να μπαίνουν στην χώρα με αρνητικό τεστ.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου