Thursday, 28 March, 2024

Τσαβούσογλου για Καβαλά: Η Δύση αντιδρά γιατί πήγε φυλακή αυτός που χρηματοδότησαν!

Εμφανώς ενοχλημένος με τις δυτικές επικρίσεις για την καταδίκη του Οσμάν Καβαλά εμφανίστηκε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου στη σκιά της διπλωματικής έντασης με το Βερολίνο για το θέμα αυτό.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών αντέδρασε έντονα στην κριτική που ασκήθηκε στην Άγκυρα για την καταδίκη του Καβαλά λέγοντας δηκτικά «καταλαβαίνουμε το λόγο των αντιδράσεων… Το άτομο που χρηματοδότησαν και χρησιμοποίησαν πήγε φυλακή».

Ο Τσαβούσογλου επέμεινε ότι «το δικαστικό σώμα λειτουργεί στην Τουρκία».

«Λοιπόν, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που βρίσκονται στη φυλακή στην Τουρκία! Γιατί ασχολούνται τόσο πολύ με αυτό το άτομο; Λένε, (σ.σ η τουρκική κυβέρνηση) ‘θέλουν να φιμώσουν την αντιπολίτευση’ Έχει πολιτικό κόμμα ο άνθρωπος;» διερωτήθηκε.

Διπλωματική κρίση μεταξύ Βερολίνου και Άγκυρας ξέσπασε την Παρασκευή λόγω της ισόβιας κάθειρξης που επέβαλε τουρκικό δικαστήριο στον Καβαλά. Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας κάλεσε τον πρέσβη της Γερμανίας στην Άγκυρα για να του εκφράσει τη διαμαρτυρία της τουρκικής κυβέρνησης, ως αντίδραση στην απόφαση της Γερμανίας, νωρίτερα, να καλέσει τον Τούρκο πρέσβη στο Βερολίνο με αφορμή την καταδίκη του Τούρκου ακτιβιστή και μαικήνα των τεχνών σε ισόβια.

Μια τουρκική διπλωματική πηγή είπε ότι ο πρεσβευτής της Γερμανίας στην Άγκυρα Γιούργκεν Σουλτς κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών στις 17.30 (τοπική ώρα) «από τον υφυπουργό, αρμόδιο για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις, Φαρούκ Καϊμακτσί». Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών είπε ότι κλήθηκε ο πρέσβης της Τουρκίας και «του εξηγήσαμε ξεκάθαρα για άλλη μια φορά τη θέση της γερμανικής κυβέρνησης», προσθέτοντας ότι «με τον ίδιο τρόπο» θα αντιδράσουν και άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

skai.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου