Thursday, 28 March, 2024

Τσαπανίδου: Προανήγγειλε έκτακτο χαράτσι 3,5 δισ. στις επιχειρήσεις

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου μιλώντας σήμερα το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ εξαπέλυσε νέα «φορολογική» βόμβα, την οποία θέλει να φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυρία Τσαπανίδου έκανε γνωστό ότι στο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ φέρνει έκτακτο χαράτσι στις επιχειρήσεις, μία έκτακτη φορολόγηση 3,5 δισ., με πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

Σε ερώτηση του Δημήτρη Οικονόμου και του Ακη Παυλόπουλου αναφορικά με τη φορολόγηση που των μερισμάτων που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ στο πρόγραμμά του η κυρία Τσαπανίδου είπε «χθες μίλησε ο Αλέξης Τσιπρας και είπε για πολύ μικρή απόδοση στον κρατικό προϋπολογισμό και δεν αξίζει να δοθεί συνέχεια στο θέμα των μερισμάτων». Στη συνέχεια η κυρία Πόπη Τσαπανίδου σε ερώτηση «πού θα βρει ο ΣΥΡΙΖΑ τα χρήματα για να χρηματοδοτήσει τις 3 κοινωνικές παρεμβάσεις, τις οποίες ανακοίνωσε πως θα περάσει με πράξη νομοθετικού περιεχομένου τις πρώτες 50 ημέρες διακυβέρνησης;», η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε με έκτακτη φορολόγηση στα υπερέσοδα επιχειρήσεων.

Τότε παρενέβη στη συζήτηση ο εκπρόσωπος Τύπος της ΝΔ Ακης Σκέρτσος λέγοντας «δηλαδή 3,5 δισ. ευρώ έκτακτη φορολόγηση, χαράτσι στις επιχειρήσεις», με την κυρία Τσαπανίδου να απαντά «θα φορολογήσουμε τα υπερέσοδα».

Νωρίτερα ο κ.Σκέρτσος ανέφερε πως οι παρεμβάσεις για τις οποίες μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν κόστος 3,5 δισ. ευρώ. Συγκεκριμένα είπε πως το κόστος μείωσης στο ΦΠΑ των τροφίμων από 13% σε 6% είναι 1,5 δισ. ευρώ, το κόστος μείωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα στους χαμηλότερους συντελεστές είναι 2 δισ. ευρώ. Συνολικό κόστος δυο βασικών μέτρων του ΣΥΡΙΖΑ είναι 3,5 δις ευρώ.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου