Friday, 29 March, 2024

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την Παιδεία

Υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση του σχολείου με τη Νίκη Κεραμέως να καταλογίζει

στον ΣΥΡΙΖΑ απύθμενη υποκρισία και να αναφέρει ότι η κυβέρνηση προωθεί τις αναγκαίες εκσυγχρονιστικές αλλαγές που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της εποχής και δημιουργούν το σχολείο του μέλλοντος.
Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν 158 βουλευτές και κατά 133. Το άρθρο 56 για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών στήριξαν οι 158 βουλευτές της ΝΔ, ενώ καταψήφισαν 106 βουλευτές και 27 δήλωσαν παρών.
Η υπουργός Παιδείας κλείνοντας την τριήμερη συζήτηση έκανε λόγο για λυσσαλέο πόλεμο που δέχεται.
«Έχετε εξαπολύσει εναντίον μου έναν λυσσαλέο πόλεμο. Οργανώσατε το διαδικτυακό ψήφισμα ζητώντας την παραίτηση μου. Μην ισχυρίζεστε ότι είναι μια κίνηση χωρίς κομματική καθοδήγηση. Όλα τα φιλικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ ΜΜΕ στέλνουν μέιλ που λένε πάτα εδώ για να επικυρώσεις την υπογραφή σου. Και στο δικό μου μέιλ έφτασε ένα τέτοιο. Μην καρφώνεστε τόσο. Τουλάχιστον κρατήστε τα προσχήματα και πέστε ότι η βούληση σας είναι να καταργηθεί η ΕΒΕ», ανέφερε.
Και πρόσθεσε: «Δύο κόσμοι, λοιπόν, συγκρούονται μέσα σε αυτή την αίθουσα. Από τη μια είναι η κυβέρνηση της ΝΔ που θέλει μεγαλύτερη ελευθερία και αυτονομία στα σχολεία και από την άλλη βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ, που λέει όχι στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των πανεπιστημίων, όχι στην ελάχιστη βάση εισαγωγής».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου