Thursday, 28 March, 2024

Υποψήφιοι Δήμαρχοι απαρνούνται τη στήριξη ΣΥΡΙΖΑ και διαψεύδουν την ΑΥΓΗ

Ως περίεργη και… απέλπιδα μπορεί να χαρακτηριστεί η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να καταφέρει να βρει υποψηφίους στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου.
Τελευταία κίνησή του υπήρξε η παροχή στήριξης σε 99 υποψηφίους Δημάρχους, που όμως εξελίχθηκε σε μπούμερανγκ.
Αναφερόμαστε στην κίνηση να μοιράσει χρίσματα με ανορθόδοξο τρόπο, όχι ευθέως από την Κουμουνδούρου, αλλά εμμέσως δια της Εφημερίδας “Αυγή” που με την αλλαγή του χρόνου “ενημέρωσε” το πανελλήνιο “για τις πρώτες 99 υποψηφιότητες που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ”.
Ο AIRETOS, έχοντας γνώση της αυτοδιοικητικής πραγματικότητας ανά την Ελλάδα, επέλεξε τότε να μην αναπαράγει το σχετικό δημοσίευμα, όσο δημοφιλής και εάν θα ήταν μια τέτοια αναπαραγωγή.
Πράγματι, έκτοτε έχουν ξεκινήσει να βλέπουν το φως της δημοσιότητας επιστολές – δημόσιες τοποθετήσεις υποψηφίων Δημάρχων και Αυτοδιοικητικών Παρατάξεων που“αδειάζουν” την Αυγή.
Υπογραμμίζουν ότι ρίχνονται στην εκλογική μάχη ανεξάρτητοι, ουσιαστικά γυρνώντας την πλάτη στο πολιτικό κόμμα που μετρά αντίστροφα στη διακυβέρνηση της Χώρας και αρνούμενοι τη στήριξή του.
Είναι χαρακτηριστικό ότι, μέχρι στιγμής, μόνο στην Κρήτη οι τρεις από τους υποψήφιους Δημάρχους της διαβόητης Λίστας έκλεισαν την πόρτα στο ΣΥΡΙΖΑ.
Η κατάσταση βεβαίως είναι ασυγκρίτως δυσμενέστερη, εάν στις επιστολές–δηλώσεις προσμετρήσει κανείς τις ηχηρές σιωπές που ακολούθησαν τη δημοσιοποίηση της Λίστας.
Υποψηφίους δηλαδή που δεν επιθυμούν σε καμία περίπτωση να ταυτιστούν με τον Αλέξη Τσίπρα, έχουν περιέλθει σε άβολη πολιτική θέση με την άτυπη στήριξη, αλλά επιλέγουν –προς το παρόν– να αποφύγουν την άμεση δημόσια “χυλόπιτα”, αναδεικνύοντας την αντίθεση επί των κυβερνητικών πεπραγμένων μέσω των προγραμματικών τους θέσεων.
Ενδεικτικά, καθώς το κύμα “απεταξάμην τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ” είναι σε πλήρη εξέλιξη, συλλέξαμε και παρουσιάζουμε κατωτέρω ορισμένες μόνο συναφείς επιστολές–δημόσιες δηλώσεις, που έγιναν μετά τη δημοσίευση της κομματικής Λίστας,προς περιχαράκωση της (όπως δηλώνουν) ανεξαρτησία τους:
– Δήμος Αποκορώνου, Υποψήφιος Δήμαρχος Στ.Σγουράκης
– Δήμος Αργιθέας, Υποψήφιος Δήμαρχος Ανδρ.Στεργίου
– Δήμος Κατερίνης, Υποψήφιος Δήμαρχος Γ.Νταντάμης
– Δήμος Λίμνης Πλαστήρα, Υποψήφιος Δήμαρχος κ. Π. Νάνος
– Δήμος Μαλεβιζίου, Υποψήφιος Δήμαρχος Μ.Μποκέας
– Δήμος Μουζακίου, Υποψήφια Δήμαρχος Π.Ντούρβα,
– Δήμος Παλαμά, Δήμαρχος Γ.Σακελλαρίου,
– Δήμος Σπάρτης, Δήμαρχος Β.Βαλιώτης,
– Δήμος Φαιστού, Υποψήφιος Δήμαρχος Γ.Νικολακάκης.
Ακολουθούν (με αλφαβητική σειρά των Δήμων) τα πλήρη κείμενα:
ΔΗΜΟΣ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ
Επιστολή κ. Σταμάτη Ι. Σγουράκη, Υποψηφίου Δημάρχου
“ “Με μεγάλη έκπληξη πληροφορήθηκα ότι το όνομά μου είναι μεταξύ των υποψήφιων δημάρχων που στηρίζονται από το Σύριζα, σύμφωνα με δημοσίευση της εφημερίδας ΑΥΓΗ.
Μετά από 20 και πλέον χρόνια ενασχόλησης στην τοπική αυτοδιοίκηση έχω διδαχτεί και αυτό διαλαλώ πάντα και ξεκάθαρα σε κάθε παρέμβασή μου, ότι η μόνη στήριξη που χρειάζομαι και ζητώ είναι από τον πολίτη του Αποκόρωνα.
Δεν ζήτησα ποτέ και δεν θα ζητήσω καμία πολιτική στήριξη σε έναν αγώνα που ξεκινήσαμε μαζί με πολλούς συνεργάτες δημιουργώντας έναν πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο με πλουραλισμό και με την απόφαση να δώσουμε ότι μπορούμε από τον εαυτό μας για τον Αποκόρωνα.
Δεν αποδέχομαι τον ρόλο του στηριζόμενου από κανένα κόμμα και θα είμαι αυτός που θα συνεργαστεί σαν Δήμαρχος Αποκορώνου με όλους τους φορείς και τις πολιτικές δυνάμεις για το καλό του Αποκόρωνα και των κατοίκων του.”
ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΙΘΕΑΣ
Επιστολή κ. Ανδρέα Στεργίου, Υποψηφίου Δημάρχου
“ Με ειλικρινή έκπληξη ενημερώθηκα πως, σε σχετικό ρεπορτάζ, με συμπεριλάβατε στους υποψηφίους Δημάρχους που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς όμως προσωπικά ποτέ να έχω διεκδικήσει στήριξη από κανέναν κομματικό φορέα.
Η προσπάθειά μας στον ορεινό Δήμο Αργιθέας είναι αμιγώς αυτοδιοικητική, ακομμάτιστη και πολυσυλλεκτική. Πλαισιώνεται από καταξιωμένους συμπολίτες μας όλων των πολιτικών χώρων και δεν έχει ούτε επιθυμεί να αποκτήσει κομματική απόχρωση.
Αυτό είναι γνωστό στην τοπική μας κοινωνία και απολύτως ξεκάθαρο.
Παρακαλώ όπως προβείτε σε άμεση σχετική διόρθωση του ρεπορτάζ στην έντυπη και στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας, καθώς και σε δημοσίευση της παρούσας συνοπτικής επιστολής, όχι μόνο προς αποκατάσταση της αλήθειας, αλλά και για την ολοκληρωμένη ενημέρωση των αναγνωστών σας.Ευχαριστώ θερμά.”
ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Επιστολή κ.Γεώργιου Δ. Νταντάμη,
Υποψηφίου Δημάρχου, Επικεφαλής του Ανεξάρτητου Συνδυασμού “Ανανέωση Τώρα”
“ Προς αποκατάσταση της αλήθειας και της ορθής ενημέρωσης των αναγνωστών σας, αναφορικά με το δημοσίευμά σας στις 2 Ιανουαρίου με τίτλο «Στη μάχη για την αναμέτρηση του Μαΐου», όπου συγκαταλέγομαι ανάμεσα στους «νέους επικεφαλής που έχουν εκλέξει οι δημοτικές παρατάξεις που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ», θα ήθελα να σας ενημερώσω τα εξής:
Ως επικεφαλής του Συνδυασμού «Ανανέωση Τώρα» για τον Δήμο Κατερίνης δεν διεκδικώ τη στήριξη ή το χρίσμα παρατάξεων. Επιθυμώ όμως το σεβασμό όλων των κομμάτων και παρατάξεων γιατί είμαστε εκφραστές του συνόλου της τοπικής μας κοινωνίας.
Ο συνδυασμός μας είναι ανεξάρτητος, ακομμάτιστος και πολυσυλλεκτικός. Όπως ανέφερα και στην πρώτη συνέντευξη τύπου που έδωσα στα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, στις 14 Μαρτίου του 2018, για την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς μου: «Ο Δημοτικός συνδυασμός του οποίου θα ηγηθώ στις επόμενες εκλογές μπορεί να είναι ανεξάρτητος και ακομμάτιστος, δεν είναι όμως «άχρωμος» και απολίτικος. Συγκροτείται από προσωπικότητες με ιδιαίτερες επιδόσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση, στην κοινωνική δράση, στους εργασιακούς χώρους, στις επιχειρήσεις, στις επιστήμες, στις τέχνες και στα γράμματα».
Είμαστε ένας συνδυασμός νίκης που έχει υποψηφιότητες από διάφορα κόμματα, επαγγέλματα και πολιτισμικές καταβολές. Αποτελούμε μια δυναμική ομάδα που έχει βρει έναν μοναδικό τρόπο να συνθέτει απόψεις και να συνεργάζεται με στόχο να πετύχει την ανανέωση στον Δήμο Κατερίνης.
Παρακαλώ να προχωρήσετε στην άμεση διόρθωση της ανακριβούς αυτής είδησης με τη δημοσίευση της παρούσας επιστολής στο έντυπο και ηλεκτρονικό σας μέσο”.
Παρόμοιες επιστολές έχουν σταλεί από τους υποψήφιους δημάρχους λίμνης Πλαστήρα, Μαλεβιζίου, Μουζακίου, Παλαμά, Σπάρτης και δήμου Φαιστού.
Δείτε τα όλα εδώ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου