Thursday, 25 April, 2024

Υπόθεση Novartis: Ν. Μανιαδάκης: Με πίεσαν να πω ότι χρηματίστηκαν οι Σαμαράς, Γεωργιάδης, Στουρνάρας

«Η κατάθεση ενός εκ των υπολοίπων δύο προστατευόμενων μαρτύρων στη υπόθεση Novartis στις δικαστικές αρχές ότι έλαβα χρήματα για να επηρεάσω την πολιτική υγείας της χώρας

χρησιμοποιήθηκε για να μου ασκηθεί πίεση», δήλωσε ο προστατευόμενος μέχρι πρότινος μάρτυρας στην υπόθεση Novartis, Νίκος Μανιαδάκης.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Μανιαδάκης, εναντίον του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για κακουργηματικού βαθμού αδίκημα που αφορά διακίνηση παράνομων χρημάτων, αναφέρθηκε σε πιέσεις που δέχθηκε για να μιλήσει για εμπλοκή πολιτικών προσώπων.
«Είμαι κατηγορούμενος επειδή ένας άλλος μάρτυρας αορίστως είπε ότι πήρα 120.000 ευρώ. Δεν γνωρίζω κανέναν που έχει κάνει έκνομη πράξη, είμαι καθηγητής, τεχνοκράτης, που πήγα να βοηθήσω τη χώρα μας. Οι δικαστικές αρχές μου έκαναν επίμονες ερωτήσεις για τους κ. Σαμαρά, Γεωργιάδη και Στουρνάρα, αν γνωρίσω αν έχουν λάβει αμοιβές, το αρνήθηκα και το αρνούμαι, δεν μπορεί ένας άνθρωπος να τίθεται υπό καθεστώς πίεσης για να ομολογήσει».
Παράλληλα, ανέφερε πως του ζητήθηκε, υπό καθεστώς πίεσης, να πει «τι είχε κάνει ή δεν είχε κάνει το τάδε πολιτικό πρόσωπο».
«Μού καταστρέφουν τη ζωή, την τιμή την υπόληψή μου, με έχουν ελέγξει επανειλημμένα. Δεν γνώριζα τίποτα… Ενδεχομένως αυτό δεν ικανοποίησε, αλλά ήταν η αλήθεια. Ξαφνικά ένας από τους άλλους δύο μάρτυρες, τους γνωρίζω λόγω κακού συντονισμού, λέει στις αρχές πως γνωρίζει ότι έχω λάβει χρήματα από τη Novartis για να επηρεάσω την πολιτική υγείας της χώρας, και αυτό χρησιμοποιήθηκε για να μού ασκηθεί πίεση».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου