Thursday, 18 April, 2024

Φαήλος Κρανιδιώτης για Μπογδάνο: Είχαμε μπλέξει με τον Ιζνογκούντ!

Τζήμερος και Κρανιδιώτης διέγραψαν τον Κ. Μπογδάνο   

Με ανταλλαγή οξύτατων χαρακτηρισμών «χρωματίστηκε» ο μικρός εμφύλιος που ξέσπασε στα δεξιά της Ν.Δ. και ο οποίος κορυφώθηκε με τη… διαγραφή του Κ. Μπογδάνου από το συμμαχικό σχήμα Εθνική Δημιουργία, το οποίο είχε συνδιαμορφώσει ελάχιστο καιρό πριν με τους Θ. Τζήμερο και Φ. Κρανιδιώτη.

Με ανάρτησή του στα social media, ο Φαήλος Κρανιδιώτης γράφει για τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο:

«Επειδή ρωτάτε. Είχαμε μπλέξει με τον Ιζνογκούντ. Παλέψαμε φιλότιμα αλλά ματαίως την έπαρση, τις ίντριγκες, την αλαζονεία. Και αποφασίσαμε να ξεμπλέξουμε. Υγεία και καλή τύχη. Είμαστε φιλελεύθεροι πατριώτες όχι αντιπολιτευτικό παράρτημα του ΣΥΡΙΖΑ. Συνεχίζουμε».

Σε κοινή τους δήλωση οι κ. Τζήμερος και Κρανιδιώτης, ιδρυτές των κομμάτων Δημιουργία Ξανά και Νέα Δεξιά, αντιστοίχως, καταγγέλλουν τον έως χθες σύμμαχό τους, μεταξύ άλλων, για «αμετροεπή συμπεριφορά» και «αλαζονικό χαρακτήρα». Ειδικότερα, αναφέρουν: «Με λύπη μας ανακοινώνουμε τη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από την Εθνική Δημιουργία. Η λύση της συνεργασίας μας κατέστη αναπόφευκτη λόγω της προσωπικής στρατηγικής του, της αμετροεπούς και αντιδεοντολογικής συμπεριφοράς του, της απαξίωσης των αρχών μας, της υιοθέτησης, από μέρους του, της λογικής του πολιτικού κόστους, εις βάρος της συνέπειας, και του αλαζονικού του χαρακτήρα, που υπονόμευαν την ενότητα και τις προοπτικές της προσπάθειάς μας. Συνεχίζουμε, για μια φιλελεύθερη πατριωτική πολιτική, με πυξίδα την κοινή λογική».

Υπενθυμίζεται ότι οι τρεις, τον περασμένο Μάιο, αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους σε έναν εκλογικό συνασπισμό, που συμφωνήθηκε να έχει πρόεδρο τον Θ. Τζήμερο και αντιπροέδρους τους Φ. Κρανιδιώτη και Κ. Μπογδάνο, που δήλωνε ιδρυτής πολιτικής πλατφόρμας με τον τίτλο Εθνική Συμφωνία.

Της διαγραφής Μπογδάνου είχε προηγηθεί η είδηση πως υποδεχόταν, αποδίδοντάς της μάλιστα την ιδιότητα της αντιπροέδρου στην πλατφόρμα του, την Αφροδίτη Λατινοπούλου, η οποία είχε προκαλέσει πολλές αντιδράσεις με διάφορες διαδικτυακές αναρτήσεις της.

«Δεν έφυγα από τη Ν.Δ. για να στηρίζω ένα σύστημα υποκλοπών και παρακρατικών μεθοδεύσεων διά της τεθλασμένης», ανέφερε (ΣΚΑΪ) ο Κων. Μπογδάνος σχολιάζοντας τη διαγραφή του από την Εθνική Δημιουργία και, αφού σημείωσε ότι δεν περίμενε πως θα βρεθεί σε ένα «παράρτημα της Ν.Δ.», πρόσθεσε: «Καμία στήριξη στην “πασοκοποταμίσια” Ν.Δ. του Κυριάκου Μητσοτάκη και στον καθεστωτισμό». Στο Twitter, δε, σημειώνει μεταξύ άλλων: «Προχωράμε δυνατά με την Α. Λατινοπούλου».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου