Saturday, 20 April, 2024

«Φωτιά» στη Βουλή με τις καταγγελίες για προπηλακισμό της Σακοράφα

Φωτιές άναψαν στην Ολομέλεια της Βουλής καταγγελίες του Κλέωνα Γρηγοριάδη ότι στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

προπηλακίστηκαν «στα όρια ξυλοδαρμού» η βουλευτής του ΜέΡΑ25, Σοφία Σακοράφα, και φωτορεπόρτερ που κάλυπταν τις διαδηλώσεις.
«Αν οποιοσδήποτε βουλευτής μπήκε μπροστά να προστατεύσει παιδιά δεν θέλω να ξέρω πως θα συμπεριφέρονται στα παιδιά. Χρειάζεται όχι μόνο ΕΔΕ αλλά και να συζητήσουμε σοβαρά για τη κατάσταση της δημοκρατίας στη χώρα», ανέφερε η συνάδελφός τους Φωτεινή Μπακαδήμα.
Σε υψηλότερους τόνους ο Πάνος Σκουρλέτης από τον ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να σταματήσει η συζήτηση για το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ και να κληθεί ο αρμόδιος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, να δώσει εξηγήσεις:
«Τρομοκρατείται η κοινωνία, υπάρχει μείζον θέμα» είπε, επικαλούμενος φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στο Διαδίκτυο.
«Ντροπή και έλλειψη τσίπας να μιλάει η κυβέρνηση για εξάπλωση του ιού μέσω των διαδηλώσεων, ενώ δεν προχωρά σε κανέναν έλεγχο στους χώρους εργασίας», ο Θανάσης Παφίλης από το ΚΚΕ.
«Είναι αυτονόητο ότι καταδικάζουμε τη βία από όπου και αν προέρχεται. Η Σοφία Σακοράφα είναι ένα κόσμημα και για την πολιτική και για τον αθλητισμό», ανέφερε ο Κωνσταντίνος Χήτας από την Ελληνική Λύση.
Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, που κλήθηκε να απαντήσει, έκανε λόγο για «παραπληροφόρηση που κινείται με μεγάλη ταχύτητα, δημιουργώντας ψευδείς εντυπώσεις».
«Σήμερα θέλησαν να δημιουργήσουν επιθέσεις και επεισόδια, να αμαυρώσουν τη διαδήλωση για να στήσουν ένα ψευδές σκηνικό αστυνομοκρατία», είπε και κάλεσε όλους να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί με τις φήμες που κυκλοφορούν για κομματικά ωφέλη.
Προς επίρρωση μάλιστα, των ισχυρισμών του επικαλέστηκε το υλικό από τις κάμερες που αποδεικνύουν του λόγου του το αληθές.

cnn.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου