Thursday, 25 April, 2024

Χάρης Θεοχάρης: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ενώ γνώριζε την κατάσταση,συνέχισε να κοροϊδεύει τον κόσμο

«H κοινωνία αντιλαμβάνεται τα ψέματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Παραμένει όμως αναπάντητο το ερώτημα: Εφόσον γνώριζε την κατάσταση γιατί συνέχιζε να κοροϊδεύει τον κόσμο, ενώ την ίδια στιγμή δεν ήταν καν προετοιμασμένη για να αναλάβει τις ευθύνες; Είναι γεγονός ότι ποτέ δεν είχαμε τόσο απροετοίμαστο Πρωθυπουργό!». Αυτό υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικος εκπρόσωπος του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στην εκπομπή του Α. Πορτοσάλτε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ.

«Η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στο παλιό και στο νέο πολιτικό σύστημα θα είναι πλέον η διαχωριστική γραμμή του ψέματος. Πολλές δυνάμεις μέχρι σήμερα ήρθαν στην εξουσία στηριζόμενες σε προεκλογικά ψέμματα. Οι νέες δυνάμεις θα πρέπει να στηριχθούν στην αλήθεια» τόνισε ο κ. Θεοχάρης.

Και συνέχισε λέγοντας ότι το 3ο πρόγραμμα είναι ένα δύσκολο στην υλοποίηση πρόγραμμα, το οποίο είναι πιο ισορροπημένο στο ζήτημα του δίπολου λιτότητας – μεταρρυθμίσεων, υπό την έννοια ότι έχει πολλές περισσότερες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και λιγότερα δημοσιονομικά μέτρα από τα προηγούμενα προγράμματα. Παρόλα αυτά έχει περισσότερη λιτότητα από όση πραγματικά και αρχικά ήταν αναγκαία. «Η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μας έφερε σε αυτήν την κατάσταση να απαιτούνται περισσότερα δημοσιονομικά μέτρα» συμπλήρωσε.

«Είναι υπό αυτή την έννοια σοφιστεία αυτό που λέει η Κυβέρνηση ότι μας γλίτωσε από την απαίτηση για πλεόνασμα της τάξεως του 3%, ενώ την ίδια στιγμή τα δημοσιονομικά μέτρα που εισάγονται είναι της τάξεως των 14 δις ευρώ. Αρκεί να αναφέρουμε ότι στο τέλος του 2014 τα δημοσιονομικά μέτρα που ζήταγαν οι πιστωτές ήταν της τάξεως των 2 δις ευρώ» ανέφερε ο κ. Θεοχάρης.

Σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις ο κ. Θεοχάρης υπογράμμισε πως πιστεύει ότι η Κυβέρνηση τελικά δε θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή και ενώ κάνει προσπάθεια για να πάει σε εκλογές το Σεπτέμβριο, αυτό δεν είναι εφικτό. Είναι πιο πιθανό η Κυβέρνηση να πάει τελικώς σε εκλογές μετά την 1η αξιολόγηση και αφού θα έχει ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος. Κλείνοντας ο κ. Θεοχάρης δήλωσε πως από τα 26 δις ευρώ της πρώτης δόσης τα 10 είναι για τις τράπεζες, τα 13 για την αποπληρωμή δανειακών υποχρεώσεων και τα 3 δις ευρώ για την αγορά. Τα τελευταία όμως συνοδεύονται από προαπαιτούμενα και δεν μπορεί να φανταστεί κανείς πως η Κυβέρνηση θα έχει την πολυτέλεια να τα αφήσει για να πάει σε εκλογές.

Χάρης Θεοχάρης: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ενώ γνώριζε την κατάσταση,συνέχισε να κοροϊδεύει τον κόσμο

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου