Wednesday, 24 April, 2024

Χαρδαλιάς: Δεν θα γίνει η πορεία του Πολυτεχνείου, μόνο κατάθεση στεφάνων

Απαγορεύονται οι εκδηλώσεις και οι πορείες μνήμης για την εξέγερση του Πολυτεχνείου με εξαίρεση την κατάθεση στεφάνων από τα πολιτικά κόμματα

όπως διευκρίνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την εξέλιξη του κορωνοϊού στη χώρα.
«Το 2020 δεν γιορτάσαμε την 25η Μαρτίου, το Πάσχα, την 28η Οκτωβρίου, λόγω των ιδιαιτέρων συνθηκών της πανδημίας. Το ίδιο θα γίνει και με την επέτειο του Πολυτεχνείου. Οφείλουμε να σεβαστούμε όλοι την υγειονομική κατάσταση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς.
Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε δηλώσεις του μετά από σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για την εφαρμογή των μέτρων και τους σχετικούς ελέγχους την περίοδο του πανεθνικού lockdown, τόνισε αναφερόμενος στις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο:
«Το 2020 δεν γιορτάσαμε την 25η Μαρτίου, την 28η Οκτωβρίου, δεν γιορτάσαμε μαζί το Πάσχα, δεν γιορτάσαμε τίποτα από αυτά που μας ενώνουν. Άρα, λοιπόν, το ίδιο θα συμβεί και με το Πολυτεχνείο. Νομίζω είναι μια ευκαιρία να γίνει μια πλατιά συζήτηση, με σεβασμό και κατάνυξη στη μνήμη των νεκρών του Πολυτεχνείου, να του αποδώσουμε το νόημα που πρέπει και όταν πια θα ανοίξει η χώρα, όταν θα κλείσει αυτή η περιπέτεια, είμαστε εδώ και πάλι, όλοι μαζί, να γιορτάσουμε όλες αυτές τις μεγάλες γιορτές που μας ενώνουν».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου