Friday, 29 March, 2024

Ψευδής ανακοίνωση από την Αστυνομία για χάρη του, μπράβοι… Ποιοι προστατεύουν τον Μ. Φουρθιώτη;

Το όνομα του κ. Μενέλαου Φουρθιώτη έγινε γνωστός στο πανελλήνιο από την ιδιότητά ως ατζέντη της κ. Τζούλιας Αλεξανδράτου

Παλαιότερα δήλωνε ατζέντης μοντέλων και υπάρχει απόσπασμα στο Διαδίκτυο από εκπομπή σε περιφερειακό κανάλι όπου υπεραμύνεται της τότε ενασχόλησής του. Την εβδομάδα που πέρασε απασχόλησε την επικαιρότητα με την πρωτοφανή αστυνομική προστασία που του χορήγησε η ΕΛΑΣ.
Το θέμα προέκυψε από καταγγελία που έκανε ο αντιδήμαρχος Πικερμίου και πρώην δημοσιογράφος, Χρήστος Τσεμπέρης, ο οποίος ρωτούσε με ποια αιτιολογία η ΕΛΑΣ του χορηγούσε προστασία. Συμπληρωματικά υπήρξαν πληροφορίες στο Διαδίκτυο ότι «πέντε αστυνομικά τμήματα χορηγούσαν έξι αστυνομικούς υπαλλήλους και ένα ειδικό όχημα για την προστασία του κατά τις μετακινήσεις του».
Την καταγγελία έκανε εκδότης και ο Παύλος Πολάκης. Ο κ. Φουρθιώτης διέψευσε τις πληροφορίες και έκανε μήνυση και αγωγή στον εκδότη και στον κ. Πολάκη. Η δε ΕΛΑΣ εξέδωσε ένταλμα σύλληψης κατά του δημοσιογράφου. Παράλληλα εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία με ασάφεια έλεγε ότι «δεν ισχύουν οι πληροφορίες του Διαδικτύου για την προστασία του κ. Φουρθιώτη».
Στο θέμα παρενέβη επισήμως ο ΣΥΡΙΖΑ με δικές του πληροφορίες. Ανακοίνωση του αρμόδιου τομεάρχη Χρήστου Σπίρτζη ρωτάει «τον υπουργό Δημοσίας Τάξεως, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, γιατί δόθηκε προστασία από 14 αστυνομικούς και ένα ειδικό αυτοκίνητο στον κ. Φουρθιώτη» και προειδοποιεί ότι εάν δεν πάρει απάντηση θα κινήσει την διαδικασία κοινοβουλευτικού ελέγχου.
Η παρέμβαση Χρυσοχοΐδη για Φουρθιώτη
Την ίδια ημέρα (περασμένη Τετάρτη) λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, εκδόθηκε νέα ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, η οποία ανέφερε ότι «κατόπιν παρέμβασης του υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στον αρχηγό της ΕΛΑΣ κ. Καραμαλάκη δόθηκε η εντολή στη αρμόδια Επιτροπή να επανεξεταστεί το θέμα και αφαιρέθηκε η προστασία που είχε χορηγηθεί στον κ. Φουρθιώτη».
Την επόμενη ημέρα το θέμα ετέθη στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον υπογράφοντα: «Στην υπόθεση Φουρθιώτη, η ΕΛΑΣ αρχικά αρνήθηκε ότι του είχε χορηγηθεί αστυνομική προστασία, αστυνομικοί από πέντε Τμήματα και ειδικό αυτοκίνητο. Εν συνέχεια ενημερωθήκαμε ότι του αφαιρέθηκε η αστυνομική προστασία (που δεν είχε σύμφωνα με την ΕΛΑΣ). Για την κυβέρνηση υπάρχει θέμα παραιτήσεων της πολιτικής ή φυσικής ηγεσίας; Σκέφτεται η κυβέρνηση να αναθεωρήσει το πλαίσιο της αστυνομικής προστασίας ώστε να μην πληρώνουν οι Έλληνες φορολογούμενοι την φύλαξη προσώπων όπως ο κ. Φουρθιωτης;». Η κυβερνητική εκπρόσωπος απάντησε: «Δεν θα δεχτούμε καμία κατάχρηση σε περιπτώσεις που δεν δικαιολογούν αστυνομική προστασία».
Συμπερασματικά, η ΕΛΑΣ αρχικά αρνήθηκε να δώσει τα ακριβή στοιχεία και εξέδωσε ψευδή ανακοίνωση. Ενώ γνώριζε ότι τα στοιχεία είναι αληθή κινήθηκε με ένταλμα κατά του εκδότη-δημοσιογράφου που αναφέρθηκε στο ζήτημα, ενώ δεν είχε τέτοια υποχρέωση. Μετά την πίεση που ασκήθηκε από το Διαδίκτυο και πολιτικά από τον ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε νέα ανακοίνωση, με την οποία αναγνώριζε εμμέσως ότι είπε ψέματα. Στην ίδια ανακοίνωση φαίνεται καθαρά ότι ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, παίρνει αποστάσεις δείχνοντας σαν υπαίτιο τον αρχηγό της ΕΛΑΣ, δίχως όμως και να αποδίδει τις ευθύνες που αναλογούν.

Το Μέγαρο Μαξίμου δεν αμφισβήτησε τα στοιχεία, εμμέσως επιβεβαίωσε ότι υπήρξε θέμα αλλά ούτε εκείνο απέδωσε ευθύνες. Το ερώτημα, λοιπόν, παραμένει: με ποια αιτιολογία και με ποια διαδικασία χορηγήθηκε ισχυρή αστυνομική προστασία στον κ. Φουρθιώτη; Κι αφού εν συνεχεία του αφαιρέθηκε αυτή ως καταχρηστική ποιος έχει την ευθύνη που του είχε παραχωρηθεί; Γιατί κανείς δεν καταλογίζει τις ευθύνες που πλέον αποδεδειγμένα υπάρχουν; Εν ολίγοις ποιος και για ποιο λόγο προστατεύει τον κ. Φουρθιώτη;

Και στο πρόγραμμα Συν-Εργασία
Η υπόθεση όμως έχει κι άλλες πτυχές που αποκάλυψε αρχικά με αναρτήσεις του ο κ. Πολάκης. Κατήγγειλε ότι ο κ. Φουρθιώτης είχε αξιοποιήσει το πρόγραμμα “Συν-Εργασία” και είχε αποσπάσει υψηλότατες αποζημιώσεις (συνολικά 240.000 ευρώ για τέσσερις μήνες) ως υψηλόμισθο στέλεχος των δικών του εταιρειών. Το ακριβές ποσό ακόμη δεν είναι γνωστό. Μένει να διευκρινιστεί από την αρμόδια γενική γραμματέα Άννα Στρατινάκη ποιο είναι το ακριβές ποσό και στην περίπτωση που αληθεύουν οι καταγγελίες του κ. Πολάκη εάν δικαιολογούσε αυτές τις αμοιβές η φορολογική του δήλωση. Τα ποσά αυτά μειώθηκαν μετά από τροποποίηση που έκανε στο πρόγραμμα ο πρώην υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης ακριβώς για να μην δηλώνονται τόσο υψηλές αμοιβές. Ο κ. Φουρθιώτης σύμφωνα με πληροφορίες αντέδρασε, ζήτησε ραντεβού από τον υπουργό και διαμαρτυρήθηκε σε έντονους τόνους. Το περιστατικό επιβεβαιώνουν οι συνεργάτες του κ. Βρούτση στο υπουργείο.

Δεν είναι δίχως σημασία ότι ο κ. Φουρθιώτης είχε συμπεριληφθεί στην αρχική “λίστα Πέτσα” ως ιδιοκτήτης site που είχε δημιουργήσει γι’ αυτό τον σκοπό και είχε συνολικά δύο αναρτήσεις. Το θέμα είχε τεθεί στον ίδιο τον κ. Πέτσα, ο οποίος δεν το είχε διαψεύσει, αλλά είχε πει ότι ήταν αβλεψία που αποκαταστάθηκε.

Πλαστή ταυτότητα ΕΣΗΕΑ
Ο κ. Φουρθιώτης, όμως, τον Ιανουάριο είχε απασχολήσει ξανά την επικαιρότητα με τις πολιτικές του φιλοδοξίες. Είχε κάνει ραντεβού με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο και είχε δώσει στην δημοσιότητα και την φωτογραφία με την πληροφορία ότι τον ενημέρωσε και ζήτησε συμβουλές για την κάθοδό του στην πολιτική. Εκκλησιαστικοί κύκλοι αναφέρουν ότι πρέπει να έχει εξαιρετικά υψηλές προσβάσεις στην Ιεραρχία για να παίρνει ραντεβού με τον Αρχιεπίσκοπο.
Την ίδια εποχή είχαν κυκλοφορήσει πληροφορίες ότι δεν είχε καταλήξει εάν θα δημιουργήσει δικό του πολιτικό φορέα ή θα κατέβει υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ. Σε παλαιότερη τηλεοπτική εκπομπή που επίσης υπάρχει στο Διαδίκτυο εμφανίζεται με τον νυν βουλευτή της ΝΔ Κώστα Μπογδάνο και τότε τηλεπαρουσιαστή να ανταλλάσσουν φιλοφρονήσεις για το ποιος κάνει καλύτερες εκπομπές.
Υπάρχει μία ακόμη πτυχή της πολυποίκιλης δραστηριότητάς του, καθώς ο κ. Φουρθιώτης εμφανίζεται σαν δημοσιογράφος και φέρεται μάλιστα να είχε και πλαστή ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ. Αν και η διοίκηση της ΕΣΗΕΑ αποφεύγει να αναδείξει το ζήτημα υπάρχει επιστολή του ίδιου του κ. Φουρθιώτη προς την πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο, στην οποία αναφέρει ότι είχε ζητήσει να γίνει μέλος της Ένωσης.
Η γραμματέας του θεώρησε ότι η αίτησή του ήταν αρκετή και του έβγαλε εν αγνοία του ταυτότητα της Ένωσης! Στην πραγματικότητα, με την επιστολή του ο κ. Φουρθιώτης αναγνωρίζει ότι υπήρξε πλαστογραφία. Γι’ αυτό και δόθηκε στην δημοσιότητα ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ που εξουσιοδοτούσε τη νομική σύμβουλο να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες και να έλθει σε συνεννόηση με τους δικηγόρους του. Εννοείται ότι η Διοίκηση της Ένωσης θα έπρεπε να είχε κινηθεί νομικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, ο κ. Φουρθιώτης είχε ζητήσει διαπίστευση δημοσιογράφου σε διάφορα υπουργεία.
Εν κατακλείδι, ο κ. Φουρθιώτης μπορεί να δηλώνει ως ιδιώτης ό,τι επάγγελμα θέλει (τώρα δηλώνει τηλεοπτικός παραγωγός και δημοσιογράφος και εκδίδει δική του εφημερίδα), για να βιοπορίζεται, εφόσον είναι νόμιμο. Τα πραγματικά ερωτήματα αφορούν την λειτουργία των δημόσιων θεσμών, την Αστυνομία που του χορηγεί ισχυρή προστασία, τα προγράμματα επιχορήγησης από τα οποία αποσπά υψηλές χρηματοδοτήσεις, όπως και την ΕΗΕΑ. Και φυσικά η Αρχιεπισκοπή οφείλει να απαντήσει με ποια κριτήρια ο Μακαριώτατος συναντά τόσο εύκολα και φωτογραφίζεται με ένα πρόσωπο, όπως ο κ. Φουρθιώτης;
πηγή: SLpress.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου