Thursday, 25 April, 2024

Μουσική εκδήλωση αγάπης στα Γιαννιτσά με την Καίτη Κουλλιά

Μουσική εκδήλωση αγάπης στα Γιαννιτσά με την Καίτη Κουλλιά

 Το ζεστό χειροκρότημα των παραβρισκομένων απέσπασε η τραγουδίστρια Καίτη Κουλλιά που συμμετείχε το βράδυ της Δευτέρας 16 Φεβρουαρίου, σε μουσική εκδήλωση στα πλαίσια φιλανθρωπικής βραδιάς, στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευλογία της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας από την ενορία Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών με σκοπό τα έσοδα να διατεθούν για την ενίσχυση του Γεύματος Αγάπης «Επιούσιος Άρτος» μέσω του οποίου σιτίζονται καθημερινά 90 συνάνθρωποί μας, από όλες τις ενορίες της πόλης.

Πολλοί ήταν αυτοί που παραβρέθηκαν για να στηρίξουν τη συγκεκριμένη έκφραση αγάπης και ανθρωπιάς και να περάσουν μια όμορφη βραδιά με την εκπληκτική φωνή της Καίτης Κουλλιά.

Η πρωτοβουλία για το κάλεσμα της τραγουδίστριας ανήκει στον πατέρα Ιωάννη Σπυρίδη και τον Βαγγέλη Πασχαλίδη.

Όπως ανέφερε ο πάτερ Ιωάννης το Γεύμα Αγάπης είναι μια ουσιαστική παρέμβαση της Εκκλησίας στην πόλη των Γιαννιτσών, ώστε κανείς συμπολίτης μας να μην μείνει χωρίς ένα πιάτο ζεστό φαγητό. Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε από το Νοέμβριο του 2003 και στηρίζεται στην αγάπη κυρίως του απλού πολίτη, ο οποίος από το υστέρημά του αποδεικνύει ότι στο πρόσωπο του κάθε ανθρώπου που περνάει δύσκολα βλέπει την εικόνα του Θεού. Τόνισε ακόμη όλες τις πρωτοβουλίες της ενορίας, όπως τα φροντιστηριακά μαθήματα που φέτος τα παρακολουθούν περίπου 300 μαθητές.

Τέλος, ευχαρίστησε όσους παραβρέθηκαν και όπως είπε όλοι όσοι στηρίζουν τις προσπάθειες αυτές “να δουν όχι μόνο τη μέλλουσα πόλη, αλλά και την ουράνια, που αυτός είναι ο σκοπός της ζωής μας”.

Ακολούθως, η κ. Κουλλιά ευχαρίστησε τον κόσμο, την ενορία και τον πατέρα Ιωάννη που όπως είπε: “Κάπου τυχαία μας ανακάλυψε και μέσα από αυτή την όχι τυχαία σύμπτωση βρισκόμαστε εδώ σήμερα για να γιορτάσουμε και να χαρούμε όμορφες στιγμές, ιδιαίτερα και σε μία μέρα που νιώθουμε ότι ο τόπος μας και η πατρίδα μας βάλλεται- λόγω Eurogroup. Να ευχηθούμε η Παναγιά να μας δίνει αγάπη, δύναμη και λαχτάρα να ζούμε όμορφες στιγμές” και ξεκίνησε η συναυλία. Μαζί της οι εκλεκτοί μουσικοί: Κυριάκος Γκουβέντας στο βιολί, Ντάσο Κούρτι στο Ακορντεόν, Βασίλης Κετεντζόγλου στην κιθάρα, Βασίλης Κασούρας στο λαούτο και Βαγγέλης Πασχαλίδης στο σαντούρι. Συμμετείχαν επίσης και τα χορευτικά τμήματα του Ιερού Ναού.

Η Καίτη Κουλλιά έχει πάρει μέρος σε αρκετές συναυλίες και σε τοπικό επίπεδο, με συνεργασίες με τους Γιάννη Βόγλη σε μουσικο-θεατρικές παραστάσεις, Μαρίζα Κωχ, Χρήστο Τσιαμούλη, Πέτρο Γαϊτάνο, Αναστασία Μουτσάτσου, Καλλιόπη Βέτα, Δημήτρη Ζερβουδάκη, Ορφέα Περίδη, Δήμητρα Γαλάνη, Γλυκερία, Μιχάλη Τζουγανάκη, Πίτσα Παπαδοπούλου, Γεράσιμο Ανδρεάτο σε εμφανίσεις και συναυλίες σε Ελλάδα, Κύπρο, Γερμανία, Γαλλία, Βέλγιο, Ουκρανία, Ηνωμένες Πολιτείες και Αυστραλία. Στο φεστιβάλ Παραδοσιακής μουσικής από όλο τον κόσμο στη Σαμαρκάνδη του Ουζμπεκιστάν τιμήθηκε το 2001 με το 3ο βραβείο.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου