Thursday, 25 April, 2024

Μουσικό Αφιέρωμα – Συνάντηση Χορωδιών προς τιμήν του Αρχιμουσικού Κώστα Σαμψαρέλου

Μουσικό Αφιέρωμα – Συνάντηση Χορωδιών προς τιμήν του Αρχιμουσικού Κώστα Σαμψαρέλου

Το βράδυ του Σαββάτου 18 Απριλίου 2015 στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών η Δημοτική Χορωδία Γιαννιτσών πραγματοποίησε ένα μουσικό αφιέρωμα στη μνήμη του μαέστρου Κώστα Σαμψαρέλου, ως ελάχιστη δικαίωση στο έργο που μας κληρονόμησε, όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο κ. Βασίλης Τραούδας.
Συμμετείχαν οι Χορωδίες του Πολιτιστικού Σωματείου «Το Φιόρο του Λεβάντε» Ζακύνθου, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Διονύση Μαλλιά, η Ένωση Ποντίων Καλαμαριάς υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Αμανατιάδη και η Δημοτική Χορωδία Γιαννιτσών, υπό τον Δημήτριο Καμπούρογλου και στο πιάνο συνόδευε η κα. Έλσα Ηλιάδου.
Το σύνολο των συντελεστών παρουσίασε μία σφιχτή, δεμένη, με τη μουσική και την εικόνα να εναλλάσσονται και να εναρμονίζονται άψογα, εξαιρετική απόδοση. Όλοι οι μουσικοί που πήραν μέρος, αλλά και των φωνές των χορωδιών ήταν άψογες και καταχειροκροτήθηκαν…
Στις φιλοξενούμενες χορωδίες δόθηκαν αναμνηστικά ενώ τιμήθηκε με πλακέτα ο μαέστρος Δημήτρης Καμπούρογλου, όπου διδάσκει και διευθύνει την 50μελή χορωδία των Γιαννιτσών.
Ο άνθρωπος που τιμήθηκε, ο Κώστας Σαμψαρέλος γεννήθηκε στα Τρίκαλα, στις 5 Μαρτίου 1927 και απεβίωσε στη Ζάκυνθο στις 5 Ιουνίου 1996. Εξαίρετος μουσικός, μαέστρος, συνθέτης, αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής του Δήμου από το 1960 έως το 1983. Το 1969 κέρδισε το πρώτο βραβείο σύνθεσης από το Δήμο Θεσσαλονίκης, ενώ το έργο του «Προσευχή» ακούγεται, από τη Φιλαρμονική, κατά τη διάρκεια της λιτανείας του ιερού λειψάνου του Αγίου Διονυσίου, εντός του ναού, στις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του ενώ “πέρασε” και από τα Γιαννιτσά και τη Δημοτική Χορωδία του δήμου.

DSC03182 DSC03184 DSC03185 DSC03188
Χ.Π.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου