Thursday, 28 March, 2024

Ολοκλήρωση της δράσης του Δήμου Σκύδρας για το βιβλίο

Ολοκλήρωση της δράσης  του Δήμου Σκύδρας για το βιβλίο

Με την παρουσία και τη συμμετοχή φίλων του βιβλίου και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σκύδρας πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο, αργά το απόγευμα της Τρίτης 5/5/2015,   η κλήρωση βιβλίων μεταξύ όσων έλαβαν μέρος στη δράση  για την προαγωγή της φιλοαναγνωσίας.

Την ευθύνη της υλοποίησής της, είχε ο Δήμος Σκύδρας, μέσω του Ενιαίου Φορέα Αλληλεγγύης Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας (Ε.Φ.Α.Κ.Π.Π.) στον οποίο ανήκει η Δημοτική Βιβλιοθήκη. Αφορμή αποτέλεσαν οι διεθνείς ημέρες βιβλίου, δηλ. η 2α Απριλίου ως Παγκόσμια ημέρα του Παιδικού Βιβλίου και η 23η Απριλίου ως Παγκόσμια Ημέρα του Βιβλίου και της κατοχύρωσης των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στο πλαίσιο, λοιπόν, άσκησης της δράσης προσκλήθηκαν οι συμπολίτες μας, αλλά και πολίτες άλλων περιοχών, αφού γράψουν τα στοιχεία τους σ΄ένα απλό λευκό χαρτί, στη συνέχεια, να σημειώσουν από κάτω με μια λέξη το τι σημαίνει, κατά τη γνώμη τους, το βιβλίο. Όλα αυτά συγκεντρώθηκαν σε μια κληρωτίδα μέσα από την οποία αναδείχθηκαν οι τυχεροί που κέρδισαν από ένα βιβλίο. Η βιβλιοθηκονόμος Ελένη Παπαδοπούλου θα επικοινωνήσει τηλεφωνικά με όσους τυχερούς δεν ήταν παρόντες προκειμένου να συνεννοηθούν για την παράδοση – παραλαβή.

Τα βιβλία πρόσφεραν με χαρά και ικανοποίηση οι συμπολίτες μας, που αναφέρονται παρακάτω με αλφαβητική σειρά επωνύμου: Ειρήνη Βογιατζέρη, Δημήτρης Γιαννακίδης, Σπύρος Θεοδοσιάδης, Κατερίνα Ιγνατιάδου, Ευαγγελία Καλαμπαλίκη, Άννα Καμαράκη, Θεόδωρος Λαζαρίδης, Αντώνης Ξυλουργίδης, Στέλλα Σαμαρά, Γιώργος Σωμαράκης, Αρχοντής Χιώτης.

Επίσης, βιβλία πρόσφερε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σκύδρας και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Σκύδρας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του Ε.Φ.Α.Κ.Π.Π. Στέλιος Σουρουτζίδης και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σκύδρας Θεόδωρος Αντωνιάδης.

Ο Δήμος Σκύδρας ευχαριστεί εγκαρδίως τους χορηγούς συμπολίτες μας, τους συντελεστές και συμμετέχοντες στη δράση που συμβάλλουν, με τις όποιες δυνάμεις και τρόπους μπορούν, στη βελτίωση των ποιοτικών χαρακτηριστικών της περιοχής μας επ’ ωφελεία όλων μας.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου