Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Συνέντευξη με την Άννα Κανσίζογλου

Συνέντευξη με την Άννα Κανσίζογλου

Η τραγουδίστρια με τη βελούδινη φωνή και το δυναμικό της χαρακτήρα ήρθε για να μείνει και να σμίξει τον κόσμο!

foto2-kansizoglou

Πώς ξεκίνησε η ενασχόληση σου με το τραγούδι;
Από μικρή συμμετείχα σε χορωδίες του σχολείου μου, όπου μου ανέθεταν σόλο τραγούδια. Παρότρυνση ήταν τα βλέμματα και τα σχόλια των άλλων που με έκαναν να αισθάνομαι όμορφα. Έως σήμερα έχω συμμετάσχει στη Δημοτική, Μικρασιατική και Ποντιακή χορωδία των Γιαννιτσών. Πέρα από τις χορωδίες δεν είχα σκεφτεί ποτέ να ασχοληθώ επαγγελματικά με το τραγούδι. Αφορμή υπήρξε η παρότρυνση των Δημήτρη Ζιμπίδη και Δημήτρη Τζανέτη που τους εκτιμώ ιδιαίτερα. Έχουμε δέσει πάρα πολύ σαν ¨ομάδα¨ τρία χρόνια τώρα. Η σχέση μας δεν περιορίζεται μόνο εκεί, δεν είναι δηλαδή τυπική. Όπου βρεθούμε, τραγουδάμε ‘’acappella’’. Έτσι γεννήθηκε και το όνομα του συγκροτήματος μας. Όσον αφορά τις μουσικές σπουδές, δεν έχω ειδικευτεί. Δεν έχω κάνει μαθήματα φωνητικής, όμως πιθανών την κλήση μου στο τραγούδι την οφείλω στον πατέρα μου που είναι ψάλτης και σε μικρότερη ηλικία με προέτρεψε να παρακολουθήσω μαθήματα βυζαντινής μουσικής.

Τα μουσικά σου ακούσματα από μικρή ηλικία ποια ήταν και πως σε επηρέασαν σε ύφος το σημερινό σου στυλ;
Τα μουσικά μου ακούσματα έγερναν προς το έντεχνο και ελαφρολαϊκο τραγούδι και φυσικά στην παραδοσιακή μουσική που μου έδωσε το έναυσμα να συμμετέχω σε χορωδίες και σήμερα από τα ακούσματα μου έχει διαμορφωθεί και το ρεπερτόριο μου που στην πλειοψηφία του αποτελείται από έντεχνα και ελαφρολαϊκα τραγούδια.

Τι δυσκολίες αντιμετώπισες ως σήμερα με την επιλογή σου να ασχοληθείς με το τραγούδι; Ας πούμε η οικογένεια και οι φίλοι σου συμφωνούσαν σ’αυτό η υπήρχαν αντιδράσεις;
Η οικογένεια μου και οι φίλοι μου επιδοκίμαζαν εξ’αρχης την προσπάθεια μου. Ωστόσο υπήρχε η ανησυχία μήπως ακολουθησω έναν δρόμο που δεν με εκφράζει μουσικά. Τελικά τα δικά μου άτομα με στηρίζουν σε αυτό που κάνω με ακολουθούν και εμπιστεύονται τις ικανότητες μου.

Ο χώρος της μουσικής έχει επηρεαστεί εξίσου από την κρίση των τελευταίων ετών, μια νεαρή κοπέλα σαν εσένα μπορεί να ανταπεξέλθει οικονομικά αν ασχοληθεί μόνο με την μουσική;
Σίγουρα δεν έχει μείνει ανέγγιχτος, οι εποχές είναι δύσκολες τόσο για τους νέους τραγουδιστές όσο και για τον κόσμο, όμως πάντα στα προβλήματα ο κόσμος καταφεύγει στην μουσική. Από αυτήν εκφράζεται και μέσω αυτής προσπαθεί να ξεχαστεί και να περάσει καλά. Όταν όμως αυτό που αγαπάς ταυτίζεται με το ίδιο σου το ¨είναι¨ και αποτελεί μέσο βιοπορισμού τότε βγάζεις τον καλύτερο σου εαυτό τόσο φυσικά και αληθινά. Εξάλλου η αγάπη και η αποδοχή του κόσμου δεν σε αφήνει να κάνεις πίσω, σε οπλίζει με δύναμη. Μόνη μου ασχολία το τραγούδι πλέον.

Από τον καλλιτεχνικό χώρο με ποιον καλλιτέχνη θα ήθελες να συνεργαστείς;
Πρότυπα μου η Χάρις Αλεξίου και η Ελένη Βιτάλη, θα ήταν τιμή μου να συνεργαστώ μαζί τους σε κάποια συναυλία.

Πως ονειρεύεσαι την εξέλιξη της πορείας σου στο χώρο της μουσικής;
Με όπλο τη συνεχή μου προσπάθεια και το μεράκι για τη μουσική, κάνοντας αργά και σταθερά βήματα φιλοδοξώ να τραγουδήσω όμορφες μελωδίες σε κάθε γωνία της γης που μυρίζει Ελλάδα.

Σε talent show θα συμμετείχες; Πιστεύεις ότι μπορεί να αναδεχθεί κάνεις μέσω αυτών η πρόκειται για στημένα παιχνίδια;
Δεν παρακολουθώ κανένα talent show, ωστόσο συνεργάτης μου και φίλοι μου με προτρέπουν να κάνω το βήμα, πιστεύω ο καλύτερος κριτής είναι ο κόσμος. Ούτως ή άλλως μια κακή στιγμή μπορεί να σου κόψει τα φτερά ή μια καλή να σε αναδείξει, είναι και θέμα χαρακτήρα.

Που και ποτέ μπορούμε να σε ακούσουμε;
Ξεκίνησα στην πόλη μου τα Γιαννιτσά, αλλά έχω τραγουδήσει και στον ευρύτερο χώρο της Κεντρικής Μακεδονίας. Ακόμη μας προτείνουν σε γαμήλιες χαρές.
Σχετικά με το που εμφανιζόμαστε μπορείτε να μας απολαύσετε κάθε Παρασκευή στην Κρύα Βρύση στο BAR OINO. Επίσης τα Σάββατα τραγουδάμε στην βίλα Μαϊλιανη στο Ελευθεροχώρι Γιαννιτσών σε έναν πολυτελή χώρο με εξαίσιο φαγητό και άρτια εξυπηρέτηση. Όποιος επισκέπτεται τον χώρο ξεφεύγει από την μονοτονία της πόλης. Σας το προτείνουμε ανεπιφύλακτα. Ιδιαίτερη απήχηση έχουν οι ACAPELLA στον παραδοσιακό οικισμό του Π. Άγιου Αθανάσιου όπου εμφανίζονται κάνοντας live εμφανίσεις.

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω την εφημερίδα σας ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ που μου δώσατε την ευκαιρία να παρουσιάσω την καλλιτεχνική μου πορεία και θα κλείσω με έναν στίχο του Ρίτσου που εκφράζει τη μουσική ομάδα μας «ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΤΡΑΓΟΥΔΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΕΜΕΙΣ ΤΡΑΓΟΥΔΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΜΙΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου