Friday, 19 April, 2024

«Άγριες διαθέσεις» της έκφρασης Αλμωπίας

«Άγριες διαθέσεις» της έκφρασης Αλμωπίας

Προκρίθηκε στις έξι καλύτερες παραστάσεις στον Πανελλήνιο διαγωνισμό στην Ορεστιάδα

Η θεατρική παράσταση «άγριες διαθέσεις» του Πολιτιστικού – Θεατρικού Συλλόγου «έ κ φ ρ α σ η» Αλμωπίας προκρίθηκε στις έξι καλύτερες πανελλαδικά, και θα συμμετέχει στον τελικό του 16ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ που θα διεξαχθεί στην Ορεστιάδα, στις 4 Σεπτεμβρίου 2015.

Στον δύσκολο διαγωνισμό η θεατρική ομάδα από την Αριδαία «έκλεψε» τις καρδιές της επιτροπής κάνοντάς μας περήφανους.

Η επιτροπή αποτελείται από 60 μέλη, ψηφίζει μετά από προβολή του dvd κάθε θεατρικής ομάδας ενώ πρόεδρος της επιτροπής είναι ο ηθοποιός Αντώνης Θεοδωρακόπουλος.

Είναι η τρίτη χρονιά που η “έκφραση” προκρίνεται σε Πανελλήνιο Φεστιβάλ, το 2013 με το θεατρικό έργο “Απόψε τρώμε στις Ιοκάστης” στην Ορεστιάδα και το 2014 με τη “Λυσιστράτη” στην Κόρινθο.

Ο βαθμός δυσκολίας των θεατρικών έργων μετράει καθώς φέτος η «έκφραση» επέλεξε από το Παγκόσμιο Θέατρο ένα δύσκολο είδος, αυτό της σύγχρονης κωμωδίας καταστάσεων.

Στην επιτροπή απονομής βραβείων συμμετέχουν μεγάλες προσωπικότητες του θεάτρου όπως ο Γρηγόρης Βαλτινός και ο Μανούσος Μανουσάκης.

Στις “άγριες διαθέσεις” την μετάφραση και σκηνοθεσία υπογράφει ο Γιώργος Κιουρτσίδης. Τα σκηνικά/κοστούμια η Άννα Μαρία Αγγελίδου. Παίζουν: Μιχαήλ Τερζίδης, Λένα  Ιατρίδου, Σταύρος Καραγεωργιάδης, Βένος Τσεσμετζής και Δέσποινα Μαυρίδου. Στην κονσόλα ήχου/φώτων Γιώργος Τσαμπούρης και Γιώργος Χασάπης,  κομμώσεις Όλγα Κιουρτσίδου και μακιγιάζ Έφη Ματζηρίδου. Ευχόμαστε στους συντελεστές καλή επιτυχία και να επιστρέψουν πίσω στην Αριδαία με πολλά βραβεία και διακρίσεις.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου