Wednesday, 17 April, 2024

Άναψε το δέντρο στα Γιαννιτσά λιτά και…ταπεινά!

Ο κόσμος ”διψάει” όπως φάνηκε από τον πολυπληθή αριθμό ανθρώπων που βρέθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης των Γιαννιτσών να δει κάτι αυτές τις ημέρες.

Να ανέβει η διάθεση μας, η ψυχολογία μας, να χαρούμε με τα παιδιά μας, και αυτά με τη σειρά τους με το όποιο θέαμα θυμίζει Χριστούγεννα, να μπούμε λίγο στο πνεύμα βρε αδελφέ!
Αυτό που αντικρύσαμε όμως το απόγευμα της Παρασκευής 4 Δεκέμβρη, στην πλατεία Γκόνου Γιώτα ήταν… στο ίδιο έργο θεατές! Ένα ανούσιο φτωχικό θέαμα, με τον κόσμο να κοιτάζει τριγύρω μήπως από κάπου εμφανιστεί μια έκπληξη, κάτι διαφορετικό, αλλά μάταια! Τα ίδια φωτάκια τυλιγμένα σε κάποια δέντρα, το κυπαρίσσι άναψε με τα ίδια αστέρια που άλλαξαν πριν πέντε χρόνια και οι ίδιες καμήλες!

dentro2

dentro3

xristougennatree

fotakia

Οι μουσικοί της φιλαρμονικής του δήμου έπαιξαν σκοπούς εορταστικούς κάνοντας φιλότιμη προσπάθεια να βάλουν στο κλίμα τον κόσμο, όμως δεν υπήρχε τίποτα το “μαγικό” στην ατμόσφαιρα!

filarmoniki
filarmoniki2

Στη συνέχεια ένας διασκεδαστής προσπάθησε να κρατήσει το ενδιαφέρον και μετά από αρκετή καθυστέρηση, εμφανίστηκε ο Άγιος Βασίλης με το έλκηθρο του πολιτιστικού συλλόγου Ασβεσταριωτών «Γκόνος Γιώτας» που ευχαρίστησε τουλάχιστον τουλάχιστον τα μικρά παιδιά μοιράζοντας γλυκάκια και καραμέλες, με… τεχνικό πρόβλημα όμως που ταλαιπώρησε τους ανθρώπους που προσπαθούσαν μια να το βάλουν μπρος, μια να ανάψουν τα λαμπάκια…

Aivasilis

aivasilis2
Αυτά που υποσχέθηκε ο δήμος στο δελτίο τύπου των προηγούμενων ημερών πάντως… πέρασαν και δεν άγγιξαν! Ούτε “παραμυθένια ατμόσφαιρα” είδαμε, ούτε “πολλές εκπλήξεις”!
Μόνο ταλαιπωρία για τους οδηγούς και μία σύγχυση και συμφόρηση διότι δεν υπήρξε πρότερη ενημέρωση για εκτροπή της κυκλοφορίας έστω για μία ώρα από άλλους δρόμους. Μάλιστα πέρασαν, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες μεγάλα οχήματα, φορτηγά και αστικά με τον κόσμο να κάνει στην άκρη για να καταφέρουν να περάσουν…

auto1

cars2

astiko

forthgo

Κάποια πράγματα θέλουν φαντασία και όχι χρήμα, αν κάποιοι βιαστούν να πουν ότι οι καιροί δεν είναι για πολλά… όμως η λογική είναι τετράγωνη και μπαίνει… στον κύκλο σε ότι αφορά τον δήμο! Υποτίθεται πως τέτοιες κινήσεις γίνονται, πέρα από την”εορτή” της μιας ημέρας, για να τονώσουν την κίνηση στο κέντρο και τις επόμενες ημέρες, ανάλογα και την όρεξη, τη διάθεση του καταναλωτικού κοινού. Αυτά για όσους έχουν τη γνώση και είναι ”προμήθεις”, όπως λένε ορισμένοι, επί το σωστότερο προμηθείς! Όμως πιθανότερα ήταν επιμηθείς!
Το θετικό της ημέρας, αν και η συμμετοχή δεν ήταν μεγάλη, η κίνηση του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών και του Συλλόγου Αθλούμενων Δικηγόρων και Φίλων «Δικαιόπολις» που έστησαν για άλλη μια χρονιά το δέντρο της αλληλεγγύης με κουτιά γάλα εβαπορέ για παιδιά που έχουν ανάγκη.

galatachristmas

galatachristmas2

Χ.Π.

Άναψε το δέντρο στα Γιαννιτσά λιτά και…ταπεινά!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου