Friday, 29 March, 2024

Έδεσσα: Εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα ποδήλατου

Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στο ποδήλατο και η πόλη της Έδεσσας δεν θα μπορούσε να λείψει από αυτή την αναφορά.

Καταρχήν είναι μία περιοχή, από τις λιγοστές στην Ελλάδα, που διαθέτουν το ειδικό κρατικό σήμα «φιλική πόλη στο ποδήλατο».

Σήμερα το πρωί, στην αίθουσα της ΠΕ Πέλλας, ο Δήμος Έδεσσας, σε συνεργασία με την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και την Τροχαία της πόλης, πραγματοποίησαν ειδική ενημερωτική εκδήλωση για την ποδηλασία και την ασφάλεια του επιβάτη!

Η είδηση όμως, ήρθε από τον Δήμαρχο Έδεσσας Δημήτρη Γιάννου, κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι ο Δήμος Έδεσσας, θα παραλάβει αλλά 30 ποδήλατα, για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών και των δημοτών. Αυτή την φορά θα είναι ηλεκτρικά ποδήλατα, τα οποία θα τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία της πόλης.

Αυτό μάλιστα, ενθουσίασε τους μικρούς μαθητές (Ε’ και ΣΤ’) των Δημοτικών Σχολείων της πόλης που ήταν εκεί. Στην εκδήλωση μίλησε ο Διευθυντής της Τροχαίας Έδεσσας Κωνσταντίνος Χριστοδούλου, αναφερόμενος περισσότερο στον τομέα της ασφάλειας και της τήρησης του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Αμέσως μετά πήρε τον λόγο, ο προπονητής της ποδηλατικής ομάδας «Αερωπός» Γρηγόρης Σιώνης, επικεντρώνοντας την ομιλία του, στο ποδήλατο και την άθληση.

Στην πόλη της Έδεσσας, σε ετήσια βάση γίνονται δύο ποδηλατικοί αγώνες που συγκεντρώνουν το πανελλαδικό ενδιαφέρον, ενώ στον αθλητικό τομέα, υπάρχει ο ποδηλατικός σύλλογος Αερωπός, που έχει στο ενεργητικό του πολλές πανελλαδικές διακρίσεις. Εξάλλου, στις 19 Ιουνίου του 2020, ο Δήμος Έδεσσας, εγκαινίασε έναν νέο τρόπο κυκλοφορίας στην πόλη, με τα κοινόχρηστα ποδήλατα.

Με την χρηματοδότηση Ευρωπαϊκού προγράμματος, τοποθετήθηκαν 30 ποδήλατα σε 4 σημεία της πόλης (Δημαρχείο, Σιδηροδρομικός Σταθμός, Καταρράκτες, Πεζόδρομος) από όπου οι πολίτες, με έναν πολύ απλό τρόπο, μπορούν να πάρουν το ποδήλατο και να μετακινηθούν στην πόλη για ένα δίωρο.

Με άλλα λόγια, η Έδεσσα έχει κάθε λόγο να γιορτάζει σήμερα. Ακολουθεί η απογευματινή βόλτα για όλους, με το ποδήλατο στους δρόμους της Έδεσσας.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου