Tuesday, 19 March, 2024

Έδεσσα: Η Τουριστική Πληροφόρηση εργαλείο βιώσιμης ανάπτυξης προορισμών

Οι ραγδαίες εξελίξεις στην τεχνολογία έχουν επιφέρει πολλές αλλαγές στην παγκόσμια αγορά και έχουν διευρύνει την διακίνηση πληροφοριών

καθιστώντας το περιβάλλον ιδιαίτερα ευμετάβλητο, με αποτέλεσμα η συνεχής πληροφόρηση να είναι κρίσιμης σημασίας για την ανάπτυξη σε όλους τους τομείς. Ο τουρισμός είναι ένας τομέας που μπορεί να αναδείξει υπηρεσίες, και προϊόντα στους εκάστοτε προορισμούς. Ένας προορισμός μπορεί να είναι ελκυστικός σε μεγάλη μερίδα ανθρώπων ανάλογα με τις δραστηριότητες και το ενδιαφέρον που σχετίζεται με την καλύτερη ενημέρωση και πληροφόρηση σχετικά με ότι συμβαίνει. Στο πέρασμα του χρόνου, ο προορισμός μπορεί να αναπτυχθεί αλλά ταυτόχρονα μπορεί και να επιφέρει την ανάπτυξη παρεμφερών τουριστικών αλλά και περιφερειακών υπηρεσιών συμβάλλοντας στην ανάπτυξη μιας περιοχής αλλά και μίας χώρας συνολικά. Η ανάπτυξη λοιπόν μπορεί να είναι συνεχής αν υπάρχει διαχρονικότητα προστιθέμενης αξίας στην πληροφόρηση και την εγκυρη ενημέρωση για τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα αλλά και την διαρκή ανανέωση των παροχών. Η πληροφόρηση αποτελεί αναγκαίο εργαλείο τουριστικής ανάπτυξης και η ωφέλεια πρέπει να φτάνει στον τελικό επισκέπτη.
Τα τελευταία 23 χρόνια για 365 ημέρες το χρόνο η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Έδεσσας λειτουργεί το Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης στην περιοχή Καταρρακτών εξυπηρετώντας την ανάγκη για έγκυρη, απρόσκοπτη, συνεχή και αμερόληπτη πληροφόρηση των επισκεπτών. Η δράση αποτελεί σημαντική συμβολή στην βιώσιμη ανάπτυξη μιας και ενεργοποιεί όλους τους τομείς της τοπικής οικονομίας φέρνοντας σε επαφή τον αγροτικό-γεωργικό χώρο με τον μεταποιητικό και τον εμπορικό, τουριστικό σύμφωνα με τον υπεύθυνο τουρισμού και ειδικό διαχείρισης προορισμών, Ευάγγελο Κυριακού.
Κέντρα Τουριστικής Πληροφόρησης μπορεί να βρει κανείς σε όλο τον κόσμο και καλό είναι να τα επισκέπτονται όλοι για πληροφορίες, πριν ή κατά την επίσκεψη, σχετικά με τον προορισμό, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που οι τουρίστες-εκδρομείς-επισκέπτες ή ακόμη και οι μόνιμοι κάτοικοι πολλές φορές δεν γνωρίζουν όλες τις παρεχόμενες υπηρεσίες και δραστηριότητες και δράσεις που πιθανόν να τους αφορούν ή να τους ενδιαφέρει. Στο Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης Έδεσσας μπορείτε να προμηθευτείτε όλες τις τουριστικές εκδόσεις της περιοχής, παρέχεται πληροφόρηση υποδοχής και τηλεφωνικές πληροφορίες. Στο Κέντρο μπορείτε επίσης να αποκτήσετε την Κάρτα Πόλης της Έδεσσας, την Edessa City Card σε προνομιακή τιμή για ελεύθερη πρόσβαση σε όλα τα αξιοθέατα καθώς επίσης και μεγάλη γκάμα πληροφοριών για τον προορισμό και τις εμπειρίες που μπορεί να συμμετέχει ο επισκέπτης οι οποίες παρέχονται και στον δικτυακό τόπο www.edessacity.gr.
Ο ελληνικός τουρισμός και η τοπική αυτοδιοίκηση μπορούν να επωφεληθούν πολλαπλά από την υιοθέτηση του πολύτιμου αυτού εργαλείου βιώσιμης ανάπτυξης αναγκαίου για κάθε προορισμό.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου