Thursday, 18 April, 2024

“Αγρυπνία” Μια παράσταση για τον ερωτικό Παπαδιαμάντη, στην αίθουσα του Συλλόγου «Αμέλια», στα Γιαννιτσά

Αγρυπνία-ο ερωτικός Παπαδιαμάντης – “Πού να ήτον αυτός ο έρωτας”;
Η Μαχώ, Σκιαθίτισσα θρέμμα του 1860, δένεται με τον Αλέξανδρο μ’ έναν έρωτα κρυφό – που όχι μόνο δεν ευοδώθηκε ποτέ, μα ούτε που τόλμησε και να ομολογηθεί. Η Μαχώ παντρεύτηκε κάποιον άλλον, ενώ ο Αλέξανδρος ήτανε πάνοντε ο “κοσμοκαλόγερος”, ισορροπώντας ανάμεσα στη μοναξιά και στους ανθρώπους. Μέσα από τα ερωτικά του διηγήματα, η Μαχούλα θυμάται προσωπικές τους στιγμές, αναπολεί ιστορίες που έζησαν ή που γνωρίζει από το νησί τους. Εκείνη, χρόνια μετά το θάνατό του προσπαθεί να βρει κάποιον τρόπο ώστε να βρίσκεται “κοντά” του. Μόνο η ποίηση και ο λόγος του μπορούν να το κατορθώσουν αυτό, αφού μονάχα η ποίηση μπορεί να φανερώσει τα πιο μύχια αισθήματα του ανθρώπου.
Σ’ αυτήν την Αγρυπνία της καλεί τους θεατές να λάβουν μέρος και να κοινωνήσουν μαζί της ιστορίες που φαίνεται να χάθηκαν, αλλά δεν χάθηκαν, αγάπες που μοιάζουν να σκόρπισαν αλλά δεν σκόρπισαν, μνήμες που μοιάζουν ξεχασμένες αλλά τις κουβαλάμε μέσα μας, ένα παρελθόν που κρατάμε στον κόρφο του παρόντος μας ως φυλαχτό.
Η Αγρυπνία είναι ένα έργο σύγχρονης δραματουργίας που βασίζει την πλοκή του και τη γλώσσα του σε πέντε ερωτικά διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη: Έρως στα χιόνια, Το καμίνι, Αγάπη στον κρεμνό, Αμαρτίας φάντασμα και Θέρος Έρως.
Ταυτότητα παράστασης:
Σκηνοθεσία-Δραματουργική επεξεργασία: Ιωάννα Λιούτσια
Σκηνογραφία-Ενδυματολογία: Χριστίνα Θαλασσά
Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Πάνος Τσαμουράς
Παραγωγή: Δρώσα Τέχνη
Στο ρόλο της Μαχώς: Αναστασία Χατζηλιάδου
Από 27/10/ 2019 και κάθε Κυριακή στις 20.30 στον χώρο του Συλλόγου «Αμέλια», 20ης Οκτωβρίου 15 στον 1ο όροφο, στα Γιαννιτσά
Είσοδος: 5 ευρώ
Κρατήσεις: 693 7449522
Λόγω περιορισμένου χώρου η κράτηση είναι απαραίτητη
Μέρος των εσόδων θα διατεθεί για την υποστήριξη του Συλλόγου κατά της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας “Αμέλια” τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά για την παραχώρηση του χώρου.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου