Saturday, 20 April, 2024

Απονομή Βραβείων Δ’ Λογοτεχνικού Διαγωνισμού «Βιβλιόφιλων Έδεσσας»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Συλλόγου των «Βιβλιόφιλων Έδεσσας» για την απονομή των βραβείων και επαίνων του Δ’ Λογοτεχνικού Διαγωνισμού, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Διοικητηρίου. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Τάκης Γιάννου, καθώς και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων κ. Γιώργος Τάτσιος.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου των «Βιβλιόφιλων Έδεσσας» κ. Δημήτριος Ευαγγελίδης, σε σύντομη εισήγησή του, έδωσε το «στίγμα» του διαγωνισμού και τη σημασία του για τη ενίσχυση της θέσης του βιβλίου στην καθημερινότητα των πολιτών. Μίλησε για την αξία της συγγραφής για την κοινωνία και τον άνθρωπο και τόνισε ότι «ποτέ δεν είναι αργά για να ξεκινήσει κάποιος τη δημιουργική επαφή με τη συγγραφή».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης χαιρέτησε την εκδήλωση εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την επιτυχία του λογοτεχνικού διαγωνισμού, τόνισε την στήριξη της Περιφέρειας σε δράσεις που προάγουν τις τέχνες και τον πολιτισμό και ευχήθηκε καλή επιτυχία για τον 5ο λογοτεχνικό διαγωνισμό που πρόκειται να προκηρυχθεί τις προσεχείς ημέρες.

Ο Δήμαρχος Έδεσσας αναφέρθηκε στη συμβολή του διαγωνισμού στην προβολή της Έδεσσας και της περιοχής της και τόνισε ότι οι πολιτιστικές δράσεις της πόλης είναι σε υψηλό επίπεδο, αναδεικνύοντας την τοπική ιστορία, φύση και πολιτισμό.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μίλησαν η Σωτηρία Βασιλείου που κέρδισε το πρώτο βραβείο του διαγωνισμού, ο συντοπίτης μας Τρύφων Ούρδας που έλαβε τον πρώτο έπαινο και ο Ιωάννης Ασλανίδης ο οποίος παρουσίασε τα στατιστικά του διαγωνισμού. Στο διαγωνισμό ανταποκρίθηκαν πολλοί συγγραφείς από την Ελλάδα και την Κύπρο αλλά και Έλληνες του εξωτερικού, ενώ, υπήρξαν αρκετές αξιόλογες συμμετοχές εφήβων.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή της Χορωδίας «Μελωδοί  της Έδεσσας» που τραγούδησε επιλεγμένα ελληνικά τραγούδια.

Απονομή Βραβείων Δ’ Λογοτεχνικού Διαγωνισμού «Βιβλιόφιλων Έδεσσας»

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου