Friday, 29 March, 2024

Γέμισε παράδοση και ήχους η Πέλλα με το 7ο Πανθρακικό Αντάμωμα

Γέμισε παράδοση και ήχους η Πέλλα με το 7ο Πανθρακικό Αντάμωμα

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής το τριήμερο εκδηλώσεων του μεγαλύτερου γεγονότος των τελευταίων ετών για την περιοχή του δήμου Πέλλας, με το 7ο Πανθρακικό Αντάμωμα.

Η μεγάλη απήχηση και η συμμετοχή δεκάδων Συλλόγων από πολλά μέρη της χώρας μας ήταν ότι καλύτερο μπορούσε να συμβεί μία τέτοια περίοδο που δε χαρακτηρίζεται και από ιδιαίτερη κινητικότητα στην επισκεψιμότητα της περιοχής.

Η εύθυνη της διοργάνωσης του τριήμερου, ανήκει στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Θρακικών Σωματείων (Π.Ο.Θ.Σ.) και τον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Νέας Πέλλας που πέρα από κάποιες μικροπαραλείψεις κατάφεραν με κόπο και κούραση να ανταπεξέλθουν θαυμάσια στην επίτευξη του στόχου! Να συγκεντρώσουν χιλιάδες κόσμου σε ένα μοναδικό τριήμερο γεμάτο μουσική, χορό, ιστορία, παράδοση και αναμνήσεις στην γη του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Το βράδυ της Παρασκευής 26 Ιουνίου στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Νέας Πέλλας έγινε η έναρξη των εκδηλώσεων. Το Σάββατο 27 Ιουνίου έγινε η κορύφωση του ανταμώματος, όπου το απόγευμα αντάμωσαν στην Πλατεία Γκόνου Γιώτα 2.500 χορευτές από Θρακιώτικα Σωματεία, με αφετηρία το Δημαρχείο και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στον πεζόδρομο, χορεύοντας και παρασύρωντας τον κόσμο σε ένα μεγάλο γλέντι. Η αντιπροσωπεία του Συλλόγου της Νέας Πέλλας κρατούσε την ελληνική σημαία, μια εκπληκτική εικόνα που δεν μπορεί να εκφραστεί εύκολα με λόγια, με τα συναισθήματα ανάμεικτα, η καρδιά να πετάει στον ήχο της γκάιντας, και 2500 χιλιάδες χορευτές ντυμένοι με τις φορεσιές της μεγάλης Θράκης!

Στη συνέχεια όλοι οι Σύλλογοι έφτασαν στο Δημοτικό Στάδιο Γιαννιτσών όπου και  χόρεψαν μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες.

Πολλά συγχαρητήρια πρέπουν στη Γραμματεά του Σύλλόγου και υπεύθυνη της διοργάνωσης Ζέτα Φανάκη, στην Αστυνομία και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία όπου έκαναν το καλύτερο δυνατό για να αποφευχθούν προβλήματα, λόγω της μεγάλης κίνησης ανθρώπων και λεωφορείων, όπως και σε ιδιώτες επαγγελματίες καταστημάταρχες και διευθυντές σούπερ μάρκετ που άνοιξαν για να εξυπηρετήοσυν στους χώρους υγιεινής το πλήθος κόσμου…

063 065 051

Χ.Π.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου