Friday, 29 March, 2024

Γερμανική αγορά στη Θεσσαλονίκη με glühwein, λουκάνικα και μπύρες!

Χριστουγεννιάτικες γερμανικές μουσικές και γεύσεις θα υποδεχτούν όσους επισκεφθούν, το ερχόμενο Σάββατο 15 Δεκεμβρίου από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι τις 9.00 το βράδυ

τον πεζόδρομο της Ικτίνου.
Το Thessaloniki Food Festival μαζί με το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, θα δημιουργήσουν ένα μικρό αντίγραφο των χριστουγεννιάτικων αγορών της Γερμανίας με ζεστό κρασί Glühwein, παραδοσιακά γερμανικά λουκάνικα, Bratwurst, Currywurst, Leberkäse, Kartoffelsalat και Sauerkraut, γλυκά Lebkuchen, Christstollen (βάφλες), μπύρα, ζεστή σοκολάτα, τσάι και χειροποίητα εδέσματα από την Ευαγγελική Κοινότητα Θεσσαλονίκης.
Στο event συμμετέχουν επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον πεζόδρομο της Ικτίνου με φαγητό και γλυκά, εμπνευσμένα από τη Γερμανική κουλτούρα.
«Μετά τις γεύσεις της Ιταλίας στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας έρχεται η σειρά της Ικτίνου και της Γερμανίας που σε κλίμα Χριστουγέννων θα μας παρουσιάσει τις δικές της γεύσεις. Είναι μια… νόστιμη αφορμή και για να αναδείξουμε τον ανανεωμένο πεζόδρομο αλλά και να ευχηθούμε σε όλον τον κόσμο, δημότες μας και επισκέπτες της πόλης, Καλές Γιορτές!» σημείωσε o Aντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρος Πέγκας.
«H γερμανική Χριστουγεννιάτικη αγορά είναι ένα κομμάτι της γερμανικής κουλτούρας και φέρει παραδόσεις πολλών ετών. Είναι μία ευκαιρία για να γιορτάσουν μαζί σε ένα φιλικό και χαρούμενο κλίμα οι οικογένειες, απαλλαγμένες από τα άγχη της καθημερινότητας και είναι ιδιαίτερη χαρά μας να αναβιώνουμε την ατμόσφαιρα αυτή, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης!» πρόσθεσε ο Διευθυντής του Παραρτήματος Βορ. Ελλάδος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, Matthias Hoffmann.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης και υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη.

thestival

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου