Friday, 29 March, 2024

Γιώργος Σαμαρτζίδης: Η ποίηση αγγίζει το ανθρώπινο συναίσθημα

Ο Γιώργος Σαμαρτζίδης, έχει αφιερώσει πολλά χρόνια από τη ζωή του σε μία πολύ μεγάλη του αγάπη.
Την ποίηση και την λογοτεχνία.
Ανοιχτό και ανήσυχο πνεύμα, κάθε φορά που παρουσιάζει ένα έργο του, βάζει μέσα σε αυτό την ίδια την ζωή, όπως ακριβώς την ζει η πλειοψηφία των ανθρώπων, προσθέτοντας ανάμεικτα συναισθήματα!
Τώρα κυκλοφορεί
το ποιητικό ταξίδι ” Κέρινη ζωή” από τα… παλιά (σήμερα είχαμε την επίσημη κυκλοφορία)
Μετά από πολλά χρόνια από την πρώτη της κυκλοφορία, η ποιητική συλλογή του Γιώργου Σαμαρτζίδη, «Κέρινη Ζωή», επιστρέφει.
Ένα ποιητικό οδοιπορικό, αποτελούμενο από 82 λογοτεχνικές «στάσεις» που μιλούν για τη ζωή, τον έρωτα και τις βαθύτερες σκέψεις του ποιητή. Σκέψεις που φαντάζουν πιο επίκαιρες από ποτέ, καθρεπτίζοντας την κοινωνία και τον άνθρωπο του σήμερα, «που στη μετριότητα πετά».
*Ποιος είναι ο Γιώργος Σαμαρτζίδης
Γεννήθηκε στο χωριό Σωσάνδρα του νομού Πέλλας. Μέχρι 12 ετών έμεινε στο χωριό με τους φτωχούς αγρότες γονείς του. Το 1963, μετακόμισαν οικογενειακώς για ανεύρεση καλύτερων συνθηκών εργασίας στη Θεσσαλονίκη. Το πρώτο του ποίημα «Η Βροχή» το έγραψε το 1980, φοιτητής ακόμα της Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής Θεσσαλονίκης, στο Οικονομικό Τμήμα. Από τότε έχει εκδώσει οκτώ ποιητικές συλλογές:
«Ποιητικές ανησυχίες»
«Κέρινη ζωή»
«Δρόμος της καρδιάς»
«Τα φτερουγίσματα»
«Νεράιδα»
«Διαφυγή»
«Δυτικά της Εδέμ»
«Τσαλακωμένη ψυχή»
Ποιητικές συλλογές του, μεταφράστηκαν σε τρεις γλώσσες, αγγλικά, γαλλικά, αλβανικά. Έγραψε διηγήματα, χρονογραφήματα, ευθυμογραφήματα: «Το σεργιάνι», «Το μερόνυχτο της ζήσης», «Πώς περάσατε στο γάμο» και άλλα. Έχει λάβει μέρος σε δεκάδες εθνικούς και διεθνείς ποιητικούς διαγωνισμούς, αποσπώντας πολλές διακρίσεις και σημαντικά βραβεία.
Σήμερα είναι συνταξιούχος του δημοσίου και τον ελεύθερο χρόνο του τον αφιερώνει στην ποίηση και συγγραφή βιβλίων.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου