Friday, 19 April, 2024

ΔΗ.Κ.Ε.A.: Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, στις 3 Δεκεμβρίου

Τιμώντας την παγκόσμια ημέρα αναπηρίας (3 Δεκεμβρίου) η ΔΗ.Κ.Ε. Αλμωπίας σε συνεργασία με το ΕΕΕΕΚ Αριδαίας, το Ειδικό Σχολείο Αριδαίας και το ΚΔΑΠμεΑ ¨ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ¨ της ΔΗ.Κ.Ε.Α. διοργανώνουν τις εξής δράσεις:
ΕΕΕΕΚ

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων:
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία στις 3/12/2018, ημέρα Δευτέρα και ώρα 9.30 π.μ. το Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Αριδαίας οργανώνει εκδήλωση ευαισθητοποίησης, με αθλητικά δρώμενα στο πλαίσιο του μαθήματος Φυσικής Αγωγής, στο κλειστό Γυμναστήριο Μπάσκετ Αριδαίας.
Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει αγώνα επίδειξης καλαθοσφαίρισης με αναπηρικό αμαξίδιο, παρουσίαση των παραολυμπιακών αθλημάτων Boccia, Goalball και Βόλλευ καθημένων, καθώς και βιωματικές δράσεις για τους μαθητές/τριες των σχολικών μονάδων της Β/θμιας Εκπ/σης του Δήμου Αλμωπίας. Συμμετέχουν η ομάδα καλαθοσφαίρισης με αναπηρικό αμαξίδιο του Πανσερραϊκού και παίκτες της ομάδας του Μ. Αλεξάνδρου Θεσ/νίκης….
ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αριδαίας διοργανώνει δράσεις ευαισθητοποίησης των μαθητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας.
Για δύο μέρες, 3 και 4 Δεκεμβρίου, οι μαθητές του Ειδικού Σχολείου θα ανοίξουν τις πόρτες του σχολείου τους και θα περιμένουν με ανυπομονησία και χαρά να κάνουν νέους φίλους, να δημιουργήσουν, να παίξουν μαζί τους και να τους δείξουν τις ικανότητές τους!
ΚΔΑΠμεΑ ¨ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ¨
ΔΡΑΣΗ: Ευαισθητοποίηση – Ενημέρωση
Το ΚΔΑΠ με Α ¨ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ¨ στις 3/12/2018, ημέρα Δευτέρα από τις 10:00π.μ. έως 13:00μ.μ. θα βρίσκεται στο ΚΑΠΗ Αριδαίας.
Το ΚΔΑΠ με Α ¨ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ¨ θα συμμετέχει στη δράση ευαισθητοποίηση και ενημέρωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, όπου θα διαθέσει και θα διανέμει έντυπο ενημερωτικό υλικό που θα περιλαμβάνει:
-Οδηγό κανόνων συμπεριφοράς καθημερινής επικοινωνίας με άτομα με αναπηρία
-Καλειδοσκόπιο (ιστοσελίδες, blogs, ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, animations, μουσικές και βιβλία).
Σας περιμένουμε…

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου