Friday, 19 April, 2024

Διήμερο στο Βόλο από την Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Γιαννιτσών “Ο Φίλιππος”

Η Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Γιαννιτσών “Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ” στα πλαίσια του προγράμματος εκδρομών που έχει καθιερώσει για τη γνωριμία

Μουσείων –Αρχαιολογικών χώρων-Θρησκευτικών Μνημείων, διοργανώνει διήμερη εκδρομή το Σάββατο & Κυριακή 11 -12  Μαρτίου 2017 και  περιλαμβάνει :

-Επίσκεψη στο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου. Τα σημαντικότερα εκθέματα της συλλογής του Μουσείου προέρχονται από τους προϊστορικούς οικισμούς Σέσκλο και Διμήνι και συνθέτουν μια ολοκληρωμένη εικόνα της Νεολιθικής εποχής στη Θεσσαλία και γενικότερα στον ελληνικό χώρο. Περιλαμβάνει ακόμη συλλογές χρυσών νομισμάτων και επιτύμβιων στηλών από τη Δημητριάδα και αίθουσες παλαιολιθικής και Νεολιθικής εποχής.

-Επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο Κίτσου Μακρή που περιλαμβάνει 25 έργα του Θεόφιλου, 5 τοιχογραφίες των Παγώνηδων, έργα του ζωγράφου Ν.Χριστόπουλου, θησαυρούς της λαϊκής παράδοσης και αντικείμενα λαϊκής τέχνης του Πηλίου.

-Περιήγηση στο Νότιο Πήλιο και επίσκεψη στην Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου, με την καταπληκτική θέα, που χρονολογείται από τον 12ο αιώνα, με σπάνιες τοιχογραφίες και εξαιρετικές φορητές εικόνες.

-Επίσκεψη στα γραφικά χωριά του Δυτικού Πηλίου Ανακασιά, Μακρινίτσα και Πορταριά, με την ιδιαίτερη πηλιορείτικη αρχιτεκτονική, την πανοραμική θέα, τα τοπικά λαογραφικά Μουσεία και Μοναστήρια.

Η συμμετοχή στην εκδρομή κοστίζει 70€ κατά άτομο και περιλαμβάνει τα έξοδα μεταφοράς και τη διανυκτέρευση με πρωινό.

Η αναχώρηση θα γίνει στις 7:30 π.μ. από την πλατεία Γκόνου Γιώτα και όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν θα πρέπει εγκαίρως να το δηλώσουν προσωπικά ή τηλεφωνικά : στα Γραφεία της Εταιρείας στη Δημάρχου Κ. Στάμκου 1, 1ος όροφος

Τηλ. 2382083684 και 2382025722 καθημερινά το πρωί 10:00π.μ. έως 1:00 μ.μ. και στο τηλέφωνο 6970350696.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!

Για τη συμμετοχή στην εκδρομή θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας.

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΉΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ “Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ”

Διήμερο στο Βόλο από την Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Γιαννιτσών “Ο Φίλιππος”

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου