Wednesday, 24 April, 2024

Διαδραστικό παιχνίδι με μικρογραφία της πόλης των Γιαννιτσών από το 5ο Δημοτικό Σχολείο «Πηνελόπη Δέλτα»

Η Ομάδα WHATELSEIS ξεκινάει τη δράση της δημιουργώντας ένα διαδραστικό παιχνίδι. Ένα πρωτοποριακό παιχνίδι, κάτι ανάμεσα σε δωμάτιο απόδρασης, κυνήγι θησαυρού και παιχνίδι γνώσεων.

Ο σκοπός της ενέργειας μας είναι τα παιδιά να διασκεδάσουν και να προωθήσουν χαρακτηριστικά όπως ενθουσιασμό, υπευθυνότητα, ομαδικότητα.

Δείτε εδώ σχετικά

Επίσης θέλουμε ο κόσμος να γνωρίσει ένα μέρος από την ιστορία της πόλης η οποία αρχίζει τη Νεολιθική Περίοδο. Συγκεκριμένα επιλέγουμε τα τελευταία 500 χρόνια όπου τα Οθωμανικά και Ελληνικά κτίρια εκφράζουν τον έντονο χαρακτήρα της.

Μέσα από ένα φανταστικό σενάριο και μια αναζήτηση διασχίζουμε τα μνημεία, από το Μαυσωλείο του Γαζή Εβρενός ως την Μητρόπολη και το Ηρώο της πόλης μας. Το τελικό σημείο σηματοδοτεί τις θυσίες για την απελευθέρωση των Γιαννιτσών στις 20 Οκτωβρίου 1912.

Με τη συμμετοχή 88 παιδιών από το 5ο Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών, τα δύο τμήματα της Δ΄ τάξης, το ένα τμήμα της Ε΄ και τα δύο τμήματα της ΣΤ΄ τάξης αλλά και την υποστήριξη των δασκάλων και του διευθυντή του σχολείου, ΤΟ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ ΜΑΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΞΕΚΙΝΑΕΙ!

Από τις 4 ως 11 Ιουνίου στην αίθουσα εκδηλώσεων θα στηθεί μια μικρογραφία της πόλης των Γιαννιτσών με αποτύπωση των μνημείων σε φωτογραφίες ώστε να υπάρχει το οπτικό στοιχείο. Ανάμεσα στα κτίρια θα υπάρχουν κατασκευές και γρίφοι. Ένας ενήλικας θα διατηρεί τον ρόλο του υπεύθυνου παιχνιδιού και τα παιδιά με τον δάσκαλό τους ξεκινούν.

Όλοι θα είναι κερδισμένοι από την ξεχωριστή αυτή εμπειρία και η καλύτερη ομάδα θα βραβευθεί από την ομάδα της WHATELSEIS.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου