Saturday, 20 April, 2024

Εαρινό φεστιβάλ μουσικής Έδεσσας το Σάββατο 18 Μαρτίου

Με τον πλέον ” εκκωφαντικό” τρόπο, κάνει την έναρξη του το “Εαρινό Φεστιβάλ Μουσικής Έδεσσας 2017”, καθώς στην εναρκτήρια συναυλία το κοινό

θα έχει την δυνατότητα να απολαύσει δύο από τα πλέον εμβληματικά έργα μουσικής δωματίου για πιάνο και έγχορδα. Το κουαρτέτο για πιάνο, βιολί, βιόλα και τσέλο του Β.Α. Μότσαρτ και το κουιντέτο για πιάνο και κουαρτέτο εγχόρδων του Ρ. Σούμαν.

Στην πρώτη συναυλία του φεστιβάλ έχουμε τη χαρά και την τιμή να υποδεχόμαστε μια από τις σπουδαιότερες καλλιτέχνιδες που προέρχονται από την πρώην Γιουγκοσλαβία και την πρώτη βιολονίστα από το Κόσοβο που σπούδασε στο περίφημο Ωδείο Τσαϊκόφσκι της Μόσχας, την κα. Sihana Badivuku, μια μουσική προσωπικότητα μεγάλου βεληνεκούς με διεθνή καριέρα και πολλές διακρίσεις, τον κο. Blerim Grubi, κορυφαίο βιολιστή της Συμφωνικής Ορχήστρας των Σκοπίων και καθηγητή στην Μουσική Ακαδημία της Πρίστινα, την κα Γιώτα Ξεναρίου κορυφαία βιολονίστρια της Συμφωνικής Ορχήστρας Δ.Θεσ/νίκης και καθηγήτρια βιολιού του Ωδείου Δήμου Έδεσσας, τον ταλαντούχο σολίστ πιάνου και καθηγητή του Ω.Δ.Ε., Φοίβο Φίλκα και τον σολίστ βιολοντσέλου και καλλιτεχνικό Διευθυντή του Ω.Δ.Ε. και του Εαρινού Φεστιβάλ Έδεσσας 2017, Μιλτιάδη Κασσάρα.

Το Σάββατο 18 Μαρτίου στις 8:30 μ.μ. στην αίθουσα του Παρθεναγωγείου

Εαρινό φεστιβάλ μουσικής Έδεσσας το Σάββατο 18 Μαρτίου

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου