Friday, 29 March, 2024

Εγκαίνια έκθεσης «ΓΕΩ Μυθολογία-από τον Μύθο στην Αλήθεια»

Πλήθος κόσμου, εκπρόσωποι του πολιτικού, ακαδημαϊκού και επιχειρηματικού χώρου και του οικοσυστήματος του πολιτισμού, του τουρισμού και της δημιουργικής βιομηχανίας

καθώς και αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τίμησαν με την παρουσία τους τα εγκαίνια της διαδραστικής περιοδικής έκθεσης «ΓΕΩ Μυθολογία | από τον Μύθο στην Αλήθεια», που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 6 Μαΐου 2022 στο Μουσείο Παλαιοντολογίας και Γεωλογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η έκθεση για την ελληνική μυθολογία και τα φυσικά φαινόμενα διοργανώνεται από την TETRAGON AE και τον Τομέα Ιστορικής Γεωλογίας-Παλαιοντολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και αποτελεί τελικό αποτέλεσμα του ερευνητικού έργου «INNOVEXPO-Ανάπτυξη καινοτόμων εφαρμογών για την εμπλουτισμένη και διαδραστική παρουσίαση εκθέσεων», που υλοποιήθηκε κατά την περίοδο 2018-2022 στο πλαίσιο της Δράσης Εθνικής Εμβέλειας «Ερευνώ-Δημιουργώ-Καινοτομώ».Στην τελετή των εγκαινίων, χαιρετισμό απηύθυναν: ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης, Νικόλαος Βούλγαρης, ο Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών, Ιωάννης Εμμανουήλ, η Γεωλόγος-Παλαιοντολόγος, Καθηγήτρια Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος ΕΚΠΑ και Επιστημονική Υπεύθυνη του έργου, Δρ. Ευτέρπη Κοσκερίδου, και ο Γενικός Διευθυντής της TETRAGON ΑΕ, αρχιτέκτονας Γιώτης Ιωαννίδης.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο ​Επικεφαλής του Γραφείου Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Μιχάλης Δρίτσας, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτικής Προστασίας, Τουρισμού και Οικολογίας του Δήμου Καισαριανής, Εμμανουήλ Κιτσέλλης, και η Προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του ΕΠΑνΕΚ, Αγγελική Φέτση, ενώ από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας παρευρέθησαν η Προϊσταμένη της ΕΥΔΕ-ΕΤΑΚ, Ελένη Πουλακάκη, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Σχεδιασμού και Προγραμματισμού Πολιτικών και Δράσεων Έρευνας και Καινοτομίας, Αγνή Σπηλιώτη, και η Προϊσταμένη του Τμήματος  Επικοινωνίας και Προβολής Έρευνας και Καινοτομίας, Ξένια Κασδοβασίλη. Από τη Μονάδα Διαχείρισης Έργων ΕΤΑΚ συμμετείχε η κα Παρασκευή Δηλανά, ενώ από το Τμήμα Σχεδιασμού και Προγραμματισμού της ΓΓΕΚ ο προϊστάμενος Αντώνης Γυπάκης, και το στέλεχος, Βασίλης Γογγολίδης. Η εκδήλωση των εγκαινίων περιελάμβανε ξενάγηση του κοινού και επίδειξη των ψηφιακών διαδραστικών εφαρμογών, οι οποίες κατέχουν κυρίαρχο ρόλο στην έκθεση. Οι επισκέπτες σχολίασαν με θερμά λόγια την πρωτοτυπία της έκθεσης και τον τρόπο με τον οποίο καταφέρνει να συνδέσει τον μύθο με την επιστήμη, μέσα από μια βιωματική εμπειρία.

Η έκθεση “ΓΕΩ Μυθολογία-από τον Μύθο στην Αλήθεια” θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τον Δεκέμβριου του 2022, με δωρεάν είσοδο για το κοινό.

Οι επισκέψεις θα γίνονται κατόπιν ραντεβού, στο τηλέφωνο 2107274086 (καθημερινά 9:00 έως 2:00μ.μ.)

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου