Friday, 19 April, 2024

Εκδήλωση του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Γιαννιτσών: «Εξερεύνηση του διαστήματος και πειράματα σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας»   

Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας την τρίτη εκδήλωση της 22ης περιόδου 2017 – 2018 του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Γιαννιτσών

που διοργανώνεται από την Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Γιαννιτσών “Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ” με τη συνεργασία  της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. του Δήμου Πέλλας, τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 19.30′ στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πέλλας στα Γιαννιτσά. «Εξερεύνηση του διαστήματος και πειράματα σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας». Θα αναπτυχθεί ποιος είναι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος και ποιες οι δραστηριότητές του. Ο σκοπός και η σημασία των πειραμάτων σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας, καθώς και οι τρόποι επίτευξής της. Επίσης θα γίνει αναφορά στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και στις παραβολικές πτήσεις, όπως επίσης και στα διάφορα πειράματα που πραγματοποιεί η ομάδα Δυναμικής Πολυφασικών Συστημάτων του Τμήματος Χημείας του Α.Π.Θ. Ομιλητής ο καθηγητής Εργαστηρίου Χημικής και Περιβαλλοντικής Τεχνολογίας του Τμήματος Χημείας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Α.Π.Θ. Θεόδωρος Καραπάντσιος.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου