Thursday, 28 March, 2024

Εκδηλώσεις μνήμης των Συλλόγων Ποντίων του Νομού Πέλλας, στις 22 Μαΐου, στα Γιαννιτσά

Εκδηλώσεις μνήμης και τιμής διοργανώνουν και φέτος οι Σύλλογοι Ποντίων του Νομού Πέλλας με αφορμή την θλιβερή επέτειο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Οι φετινές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις 22 Μαΐου, στα Γιαννιτσά, με αφορμή τα 103 χρόνια από την ημέρα που ο Μουσταφά Κεμάλ αποβιβάσθηκε στη Σαμψούντα για να ξεκινήσει τη δεύτερη και πιο βάρβαρη φάση της Ποντιακής Γενοκτονίας.

Το πρωί, εκπρόσωποι του Συλλόγου Ποντίων Γιαννιτσών, της Ευξείνου Λέσχης Γιαννιτσών, της Ευξείνου Λέσχης Σκύδρας, του Αθλητικού-Εκπολιτιστικού συλλόγου Λουτροχωρίου «Αριστοτέλης», του Συλλόγου Ποντίων Δάφνης «Παναγία η Κίρεζλι» και του Συλλόγου Ποντίων Έδεσσας «Ο Άγιος Θεόδωρος Γαβράς» επισκέφθηκαν τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας, Δάνη Τζαμτζή και ζήτησαν τη συνεργασία του στην υλοποίηση των επετειακών εκδηλώσεων.

«Αποδίδουμε την ελάχιστη οφειλόμενη τιμή στα τραγικά θύματα της τουρκικής θηριωδίας» δήλωσε μετά τη συνάντηση ο Αντιπεριφερειάρχης Δάνης Τζαμτζής. «Οι 353.000 αθώες ψυχές , θύματα της βάρβαρης εθνοκάθαρσης των Νεότουρκων, ζητούν δικαίωση και διεθνή αναγνώριση. Αποτίουμε φόρο τιμής στις θυσίες τους και διδασκόμαστε από τους αγώνες και τον πολιτισμό τους».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου