Wednesday, 24 April, 2024

Ενημερωτική ομιλία στην Έδεσσα με θέμα «Ο ρόλος των ηλικιωμένων στην ελληνική οικογένεια»

Με την συνεργασία του Ν.Π.Δ.Δ «ΕΥ ΖΗΝ» – Τμήμα Προστασίας Τρίτης Ηλικίας (ΚΑΠΗ) και του Κ.Π «Όραμα», πραγματοποιήθηκε ομιλία, με θέμα «Ο ρόλος των ηλικιωμένων στην ελληνική οικογένεια», στις 16 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 09:30 πμ στις εγκαταστάσεις του τμήματος.

Την ομιλία προλόγισε η κοινωνική λειτουργός και προϊσταμένη του τμήματος, κα. Φιλούκατζη Σωτηρία, ανακοινώνοντας δράσεις και προγράμματα του Νοεμβρίου. Τον λόγο πήρε η κοινωνιολόγος κα. Χατζηκώστα Βαλασία, η οποία μίλησε για τον ρόλο των ηλικιωμένων στην ελληνική οικογένεια, δίνοντας έμφαση στο ρόλο του παππού και της γιαγιάς στο μεγάλωμα των εγγονιών τους. Στην ομιλία διαπραγματεύτηκε ο κοινωνικός ρόλος των ηλικιωμένων στην οικογένεια και η συμβολή αυτών στην ελληνική πραγματικότητα.

Στη συνέχεια, έγινε ανακοίνωση από την κα. Συρομάχου Σοφία, στέλεχος του Κ.Π «Όραμα», για την έναρξη σεμιναρίου 5 συναντήσεων με τίτλο «Η γιαγιά μου η καλή».

Ο πρόεδρος του «ΕΥ ΖΗΝ», κ. Γιώγας Δημήτριος, σε δήλωσή του τόνισε, ότι σκοπός αυτών των συναντήσεων είναι η ενημέρωση των μελών του ΚΑΠΗ, από μια επιστημονική αλλά και πιο σύγχρονη προσέγγιση, ώστε να κατανοήσουν τις νέες γενιές ζευγαριών και τις ανάγκες τους στο μεγάλωμα και στη φροντίδα των παιδιών τους. Έτσι, οι ηλικιωμένοι θα καταφέρουν και αυτοί με τη σειρά τους να συμβάλλουν στην φροντίδα των παιδιών, με τρόπο που θα ανταποκρίνεται στις αυξημένες ανάγκες της σύγχρονης ελληνικής οικογένειας.

Η δράση του Νομικού Προσώπου «ΕΥ ΖΗΝ» δεν σταματάει εδώ. Διάφορες δραστηριότητες έχουν ήδη ολοκληρωθεί, και ακολουθούν στο προσεχές μέλλον άλλες, όπως προγράμματα, ομιλίες και συναντήσεις, για τις οποίες θα βγουν σχετικά δελτία τύπου.

«ΕΥ ΖΗΝ» ΔΗΜΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ  Τηλ.2381024074,E-mail: dpbs@otenet.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου