Friday, 19 April, 2024

Επίσκεψη του Δ.ΙΕΚ Έδεσσας στο ΚΑΠΗ Έδεσσας

Το τμήμα Φυσικοθεραπευτών του ΔΙΕΚ Έδεσσας, που φοιτά στο τρίτο εξάμηνο σπουδών του, επισκέφθηκε την 11η Δεκεμβρίου 2018 κατά τις πρωινές ώρες, το ΚΑΠΗ του Δήμου Έδεσσας

με σκοπό την ενημέρωση της λειτουργίας του στο τομέα της φυσικοθεραπείας που παρέχεται στην τρίτη ηλικία. Το τμήμα απαρτίζεται από είκοσι άτομα μαζί με τον καθηγητή τους, κ. Νούσιο Αθανάσιο όπου και έλαβε την πρωτοβουλία επίσκεψής τους.
Στα πλαίσια της παρουσίας τους, παρακολούθησαν τη δομή του τμήματος φυσικοθεραπείας και τον τρόπο λειτουργίας του, που αφορά ένα ομαδικό πρόγραμμα αποκατάστασης της σωματικής υγείας των ηλικιωμένων.
Οι σπουδαστές επίσης είδαν και την αίθουσα κινησιοθεραπείας, όπου και τους μίλησε η υπεύθυνη φυσικοθεραπεύτρια κα. Μαρία Χαρισοπούλου, φυσικοθεραπεύτρια του ΚΑΠΗ Έδεσσας, για τον τρόπο λειτουργίας του.
Γενικό ευχαριστήριο στο προσωπικό του ΚΑΠΗ και στη διοίκηση του Ευ Ζην στέλνει το τμήμα του ΔΙΕΚ Έδεσσας για την επίσκεψη στο χώρο ΚΑΠΗ και τις γνώσεις που αποκόμισαν. Επίσης, το προσωπικό του ΚΑΠΗ επιβράβευσε την προσπάθεια αυτή και θα είναι διαθέσιμη κάθε πληροφορία που μπορεί να προσφερθεί στους σπουδαστές σε επίπεδο εθελοντισμού στο μέλλον. Επισημάνθηκε τέλος η αναγκαιότητα που έχει το επάγγελμα του φυσικοθεραπευτή στην τρίτη ηλικία και ευρύτερα στο κοινωνικό σύνολο. Στο τέλος της επίσκεψης, οι εκκολαπτόμενοι φυσιοθεραπευτές έδωσαν τις ευχές τους για τις γιορτές που πλησιάζουν και ευχήθηκαν ευτυχισμένο και δημιουργικό νέο έτος.
Ο Πρόεδρος του Ευ Ζην Δημήτριος Γιώγας επεσήμανε τη σημαντικότητα της διασύνδεση της εκπαίδευσης με τους φορείς και τα οφέλη που αποκομίζουν οι σπουδαστές διαπιστώνοντας στην πράξη τη λειτουργία οργανωμένων δομών πάνω στο αντικείμενο τους, όπως του Ευ ζην, και συζητώντας με τους επαγγελματίες του χώρου. Επίσης δήλωσε πως το σύνολο των δομών του Ευ ζην είναι ανοιχτό για συνέργειες με τους σπουδαστές και τους εκπαιδευτικούς στηρίζοντας τους νέους και μελλοντικούς επαγγελματίες του Δήμου Έδεσσας.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου