Friday, 19 April, 2024

Επετειακό αφιέρωμα της Ελληνικής Αστυνομίας: «Εικόνες και μνήμες του ‘40»

Ολοκληρώθηκαν οι παρουσιάσεις του επετειακού αφιερώματος της Ελληνικής Αστυνομίας: «Εικόνες και μνήμες του ‘40»

Παρουσιάστηκε σε Δήμους της Αττικής και της Περιφέρειας, με μεγάλη προσέλευση κόσμου, αποσπώντας ιδιαίτερα θετικές κριτικές

Ο κύκλος των παρουσιάσεων ολοκληρώθηκε την περασμένη Δευτέρα, με αποχαιρετιστήρια εκδήλωση στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, την οποία παρακολούθησε το σύνολο των  Δοκίμων Υπαστυνόμων

Με τις καλύτερες εντυπώσεις ολοκληρώθηκε ο κύκλος των παρουσιάσεων του επετειακού αφιερώματος «Εικόνες και μνήμες του ‘40», που επιμελήθηκε η Ελληνική Αστυνομία στο πλαίσιο της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Το αφιέρωμα παρουσιάστηκε αρχικά στο Δήμο Πεύκης την 29 Οκτώβριου (σχετικό Δελτίο Τύπου) και στη συνέχεια στους Δήμους Ζωγράφου, Πεντέλης, Φυλής, Αργυρουπόλεως και στο «Φάρο» Τυφλών στην Καλλιθέα, ενώ ακολούθησαν εκδηλώσεις στους Δήμους Περάματος, Λαρισαίων, Καρδίτσας και Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης. Οι εκδηλώσεις, που πραγματοποιήθηκαν με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, απόσπασαν ιδιαίτερα θετικά σχόλια και κριτικές και τις παρακολούθησαν συνολικά πάνω (3.000) θεατές.

Τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, ολοκληρώθηκε ο κύκλος των παρουσιάσεων με την αποχαιρετιστήρια εκδήλωση στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας. Την εκδήλωση παρακολούθησε το σύνολο των Δοκίμων Υπαστυνόμων της Σχόλης, μαζί με τον Διοικητή της Αστυνομικής Ακαδημίας, Υποστράτηγο Παναγιώτη Κορδολαίμη και τον Διοικητή της Σχολής Αξιωματικών, Αστυνομικό Διευθυντή Βασίλειο Ρόκκο.

Λίγα λόγια για το επετειακό αφιέρωμα

Πρόκειται για ένα αφιέρωμα ιστορικού χαρακτήρα, με σύνθεση λόγου, εικόνων και ήχου της εποχής, το οποίο ενσάρκωσαν και παρουσίασαν αστυνομικοί και πολιτικοί υπάλληλοι του Σώματος.

Περιλαμβάνει θεατρικό αναλόγιο, μέσα από το οποίο οι θεατές έχουν την ευκαιρία να “ταξιδέψουν” στην ιστορική εκείνη εποχή, συνοδεία προβολής γνωστών, αλλά και σπάνιων βίντεο του Πολεμικού Μουσείου, διανθισμένων με λογοτεχνικά αποσπάσματα, τραγούδια και ηχητικά εκείνης της περιόδου.

Περιλαμβάνει ακόμα το θεατρικό μονόπρακτο «Ο φανταράκος», του Αλέκου Σακελλάριου, το οποίο παρουσιάζει την αγωνία μίας απλής οικογένειας της εποχής, η οποία περιμένει την επιστροφή του γιου της από το μέτωπο, μετά την είσοδο των γερμανικών στρατευμάτων στην Ελλάδα, την άνοιξη του 1941.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με την ευγενική υποστήριξη των:

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΦΥΣΙΚΟ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΝΕΡΟ ΔΙΟΣ, ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΟΡΥΚΤΕΛΑΙΑ (ΕΚΟ).

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου