Friday, 29 March, 2024

Επιτυχημένη κατά γενική ομολογία η καλοκαιρινή 6η Ποιητική – Μουσική Βραδιά

Επιτυχημένη κατά γενική ομολογία η καλοκαιρινή 6η Ποιητική – Μουσική Βραδιά

Με αξιοσημείωτη μεγάλη επιτυχία και πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015 η 6η Ποιητική – Μουσική Βραδιά στο κέντρο «Λόφος» στο Φιλίππειο Γιαννιτσών, που διοργάνωσε η Παιδαγωγική Εταιρεία Ν. Πέλλας.

Η εκδήλωση, που αποτελεί πλέον θεσμό στα πολιτιστικά δρώμενα του Νομού Πέλλας, ήταν φέτος αφιερωμένη στον ποιητή της χρονιάς 2015 Μανόλη Αναγνωστάκη. Την εκδήλωση προλόγισε η Πρόεδρος της Εταιρείας Ευδοξία Τσιλικίδου. Στο πρώτο μέρος της παρουσιάστηκε από τον Αντιπρόεδρο της Εταιρείας Αθανάσιο Σίσκο η ζωή και το έργο του ποιητή, αναγνώστηκαν κάποια αποσπάσματα από κείμενα του Μ. Αναγνωστάκη σε πεζό και έμμετρο λόγο, ενώ κάποια άλλα ποιήματα του αποδόθηκαν με μοναδικό τρόπο από το ταλαντούχο παραβρισκόμενο μουσικό σχήμα. Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης απαγγέλθηκαν ποιήματα νέων δημιουργών από την πόλη των Γιαννιτσών και την ευρύτερη περιοχή. Στόχος της Εταιρείας ήταν να δώσει σε νέους ανερχόμενους ποιητές βήμα και την ευκαιρία να προβάλλουν το έργο τους, γιατί όπως υποστήριζε ο Μ. Αναγνωστάκης:  «Η ποίηση είναι έργο της νεότητας». Έλαβαν μέρος και απήγγειλαν το ποίημα τους οι ακόλουθοι:

1. Αλεξίου Ελένη, «Πόσο ακόμη». – Γιαννιτσά.

2. Αμανατιάδου Ιφιγένεια, «Το σκίρτημα της πεταλούδας» – Γιαννιτσά.

3. Βαλασίδου Μαρία, «Μια πινελιά ζωής ΕΣΥ» – Αριδαία.

4. Δομινάρη Ασημίνα, «Υπόκρουση» – Γιαννιτσά.

5. Καλιοντζή Μυρσίνη, «Μέθυσοι της πένας» – Γιαννιτσά.

6. Κωνσταντίνου Στέλλα, «Δώρο» – Γιαννιτσά.-

7. Μιμιλίδου Σοφία, «Θνησιγενή αισθήματα» – Έδεσσα.

8. Μπόσκος Γ.Τρύφων, «Μου φτάνει» – Γιαννιτσά.

9. Παυλίδου Κάκια, «Το βλέμμα του τρελού» – Γιαννιτσά.

10.Σίσκος Παύλος, «Αμάραντα τριαντάφυλλα» – Γιαννιτσά.

11. Τσουλφαΐδου Δέσποινα, «Σπαραγμός» – Περίκλεια Αλμωπίας.

Το μουσικό σχήμα, που ομόρφυνε την εκδήλωση αποδίδοντας με τον καλύτερο τρόπο μελοποιημένα τραγούδια του Μ. Αναγνωστάκη, όπως και άλλα έντεχνα τραγούδια, αποτελούνταν από τους: Ζιμπίδη Δημήτρη (πλήκτρα), Κανσίζογλου Άννα (φωνή), Κιουρκτσίδη Ανέστη (κιθάρα – φωνή), Μοσχοϊδη Παναγιώτη (μπουζούκι) και Παπαϊωάννου Θοδωρή (κιθάρα  – φωνή) .

Έκδηλος ήταν ο ενθουσιασμός του κοινού, που απόλαυσε την υψηλού επιπέδου και εξαιρετικής ποιότητας – κατά γενική ομολογία – εκδήλωση, η οποία προάγει τον πολιτισμό σε τοπικό επίπεδο.

Ευχαριστούμε τον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο για την προβολή των δραστηριοτήτων της Παιδαγωγικής Εταιρείας και την συνεχή ενημέρωση των μελών και φίλων της.

Ευχαριστούμε επίσης τους ποιητές, που συμμετείχαν ενεργά και παραβρέθηκαν στην 6η Ποιητική – Μουσική Βραδιά, καθώς και το κοινό των Γιαννιτσών αλλά και ολόκληρου του νομού Πέλλας, που αγκαλιάζει με περισσή αγάπη κάθε εκδήλωση της Εταιρείας και ευχόμαστε καλό καλοκαίρι σε όλους.

DSC04038 DSC04069 DSC04066 DSC04042 DSC04083 IMG_3556

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου