Saturday, 20 April, 2024

“Ηλεκτρονική Τεχνολογία” από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο

Άκρως σημαντικό και ενδιαφέρον το θέμα της τέταρτης εκδήλωσης του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Γιαννιτσών

από την Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Γιαννιτσών «Ο Φίλιππος», που παρουσιάστηκε το απόγευμα της Δευτέρας 2 Νοεμβρίου 2015 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας.

papakostas2papakostas3

Ο καλεσμένος Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Παπακώστας ανέπτυξε το θέμα της ‘’Ηλεκτρονικής Τεχνολογίας, την Ιστορία, τις εξελίξεις και τους κινδύνους’’.

Ο κ. Παπακώστας ξεκίνησε την ομιλία του κάνοντας μια ανασκόπηση της ιστορίας του ηλεκτρισμού και της θεμελίωσης της ηλεκτρονικής από την αρχαιότητα έως τον 18ο αιώνα για να φτάσει στο σήμερα και την εξέλιξη της τεχνολογίας, με τους υπολογιστές, τα τάμπλετ και τα ‘’έξυπνα’’ κινητά. Όλα αυτά που ναι μεν είναι χρήσιμα και απαραίτητα μέχρι ενός σημείου, όμως η κατάχρηση τους μπορεί να ενέχει κινδύνους.

Τα παραδείγματα του καθηγητή δεν αφορούσαν μόνο τους νέους που έχουν αποξενωθεί ιδιαίτερα με την αλόγιστη χρήση των σύγχρονων αυτών μέσων, αλλά ακόμη και στους μεγαλύτερους που ‘’μπήκαν’’ στη ζωή τους και πολλές φορές δεν μπορούν να ελέγξουν την ώρα που τα χρησιμοποιούν και φτάνουν στην εξάρτηση. Για τους νέους χρειάζεται επίβλεψη ενώ για τους μεγαλύτερους μέτρο για να μην καταλήξει η ενασχόληση αυτή, από ευχαρίστηση να γίνει εφιάλτης…

“Ηλεκτρονική Τεχνολογία” από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου