Thursday, 28 March, 2024

Η ”Γυναίκα με τα Μαύρα” στο Εδεσσαϊκό Θέατρο, στο Πνευματικό Κέντρο Σκύδρας

Το Εδεσσαϊκό Θέατρο παρουσιάζει τη ”Γυναίκα με τα Μαύρα” στο Πνευματικό Κέντρο Σκύδρας, την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022 στις 20:30

σε συν-διοργάνωση με τον Δήμο Σκύδρας και την Εύξεινο Λέσχη Σκύδρας. Τέσσερα μονόπρακτα, σε σκηνοθεσία Ροζαλίας Γαβριηλίδου, που αναφέρονται στο δύσκολο και σπουδαίο ρόλο της γυναίκας, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά της βίας κατά των γυναικών.

Κείμενα διαχρονικά και επίκαιρα, που σηματοδοτούν την παγκόσμια λογοτεχνία, με την αιχμηρή πένα του Τάσου Λειβαδίτη, του Γιάννη Ρίτσου και του Αζίζ Νεσίν που ξυπνάνε συναισθήματα, συγκινούν, προβληματίζουν και αντικατοπτρίζουν τη ζωή και τον εσωτερικό κόσμο  της κάθε γυναίκας. Η “Γυναίκα με τα μαύρα” δεν μιλάει για δόξες, για περασμένα μεγαλεία, ο σκοπός της δεν είναι αυτός, αλλά για κάτι άλλο απλό, ουσιαστικό, για τη ζωή που έφυγε, για τη νιότη που θάφτηκε κάτω από ερείπια, για τη φωνή της που τελικά η καταπίεση δεν την αφήνει να βγει. Όμως μέσα από τα χαλάσματα της μνήμης και τις χαραμάδες της σιωπής, από όπου βρίσκει δρόμο να περάσει το σεληνόφως ίσα ίσα για να την κάνει να συνειδητοποιήσει την οδυνηρή της θέση, αποφασίζει να δει επιχρυσωμένες τις πληγές της, να γίνει πιο σκληρός ο καημός κι ο πόνος  για τον χαμένο παράδεισο της ψυχής της, της ίδιας της ζωής της, μέσα στη σημερινή κοινωνία.

Τα έσοδα θα διατεθούν για το συσσίτιο του Ιερού Ναού του Αγίου Στεφάνου Σκύδρας. Είσοδος 5 ευρώ.

Παίζουν οι ηθοποιοί με σειρά εμφάνισης: Γιώργος Μουστάκας, Κατερίνα Κούκου, Παναγιώτης Νανόπουλος, Δήμητρα Σμπιλή, Δημήτρης Γιώγας, Ελένη Καράλη, Ελένη Αζέπη και Αθηνά Κονταξή.

Το Δ.Σ. του Εδεσσαϊκού Θεάτρου

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου