Saturday, 20 April, 2024

«Θέλω μια Χώρα» από τη Θεατρική Ομάδα των Φίλων του Συλλόγου Καρκινοπαθών από την Τετάρτη 13 Απριλίου

Κάθε ζωντανός οργανισμός, κάθε κοινωνική ομάδα, πόσο μάλλον μια χώρα δεν είναι ούτε ομογενής, ούτε ομόφωνη. Ούτε παγιωμένη, ούτε αποκρυσταλλωμένη. Ούτε συμπαγής ούτε μονοφωνική

Χαρακτηρίζεται από πλουραλισμό και πολυφωνία. Αυτό όμως δεν σημαίνει απαραίτητα ούτε έλλειψη προσανατολισμού, ούτε και απουσία ιδεολογικού υπόβαθρου.
Το «Θέλω μια Χώρα» του Αντρέα Φλουράκη πραγματεύεται ακριβώς το διπολικό κάθε ζώσας κατάστασης, Αυτήν την σχέση έλξης και άπωσης, τη συνθήκη αβεβαιότητας και πρόκλησης, την εξισορρόπηση μεταξύ ανεδαφικότητας και οραματισμού. Είναι η κριτική της Χώρας που έχω και ο οραματισμός της Χώρας που θέλω. Το έχω και το Θέλω. Έχω μια χώρα και θέλω μια χώρα.
Είναι η περιγραφή του σήμερα. Της βιωτής μας. Της παραστατικής προσέγγισης της τόσο κρίσιμης και ρευστής πραγματικότητας. Είναι ένας διάλογος σε απόψεις και θέσεις, σε αισθητική και στάση και τελικά μια πάλη αισιόδοξου και απαισιόδοξου που έχει την φιλοδοξία εν τέλει να αναδείξει το φωτεινό μέλλον και το χαμόγελο ως τη λύση. Γιατί ίσως στην ουσία των πραγμάτων θα έπρεπε το «Θέλω» να προτάσσεται του «Έχω». Ίσως πάλι όχι… Και άραγε , έχω μια Χώρα που Θέλω ή Θέλω μια Χώρα που έχω…;
Το έργο «Θέλω μια Χώρα» του Ανδρέα Φλουράκη θα παρουσιαστεί στο θεατρόφιλο κοινό της πόλης από τη Θεατρική Ομάδα των Φίλων του Συλλόγου Καρκινοπαθών σε σκηνοθεσία Ηρώς Γεωργίου. Από τις 13 Απριλίου, ημέρα Τετάρτη έως και τις 17, ημέρα Κυριακή και ώρα 21:00μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.
Τα έσοδα των παραστάσεων θα διατεθούν σε μέλος του Συλλόγου που χρίζει άμεσης βοήθειας καθώς πάσχει από μια σπάνια οφθαλμολογική πάθηση και θα μεταφερθεί σε εξειδικευμένο κέντρο του εξωτερικού.

«Θέλω μια Χώρα» από τη Θεατρική Ομάδα των Φίλων του Συλλόγου Καρκινοπαθών από την Τετάρτη 13 Απριλίου

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου