Saturday, 20 April, 2024

“Καντάδα στο φεγγάρι”: Εντυπωσιακή η μουσικοχορευτική εκδήλωση στα Γιαννιτσά

Την περασμένη Κυριακή (30-6-2019), όσοι παραβρέθηκαν στο Ανοικτό Θέατρο Γιαννιτσών είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη φαντασμαγορική

μουσικοχορευτική εκδήλωση “Καντάδα στο φεγγάρι” που διοργανώθηκε από την Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής Γιαννιτσών στην οποία επίσης συμμετείχαν το Χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Στραντζαλιωτών Ν. Πέλλας “Η ΣΤΡΑΝΤΖΑ” με χοροδιδάσκαλο τον Γ. Γιαντζή, το Χορευτικό Τμήμα του studio Γυμναστικής- Σχολής Χορού Βαρσαμά, η Χορωδία του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Δαμιανού με μαέστρο την Κωνσταντίνα Παυλίδου, όπως επίσης και χορωδοί από την Πέλλα και από το Β΄ ΚΑΠΗ Γιαννιτσών που πλαισίωσαν το σύνολο των χορωδών.
Η εκδήλωση είχε φιλανθρωπικό σκοπό, για αυτό μέρος των εσόδων της εκδήλωσης προορίζονται για το Σύλλογο Καρκινοπαθών Γιαννιτσών και το Φιλόπτωχο Ταμείο του Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων Πέτρου & Παύλου Γιαννιτσών. Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Γιαννιτσών αυτή την περίοδο προσπαθεί να εξοπλίσει το τμήμα χημειοθεραπείας του Νοσοκομείου Γιαννιτσών με ειδικές πολυθρόνες (καρέκλες χημειοθεραπείας).


Η Ορθόδοξη Εκκλησία, ως φιλόστοργη μητέρα και ως ο κατεξοχήν χώρος άσκησης της φιλανθρωπίας, προσφέρει απλόχερα αγάπη και βοήθεια σε όλους τους πονεμένους ανθρώπους. Έτσι και το Φιλόπτωχο Ταμείο του Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων Πέτρου-Παύλου Γιαννιτσών προσφέρει τρόφιμα σε οικογένειες με οικονομικά προβλήματα, πληρώνει λογαριασμούς στη ΔΕΗ, φροντίζει για τη θέρμανσή τους, συνεισφέρει στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και στο Γεύμα Αγάπης, μεριμνά για την αγορά φαρμάκων και την ιατρική περίθαλψη, πληρώνει ενοίκια κατοικίας και ενισχύει οικονομικά φοιτητές.
Το μουσικό πρόγραμμα ήταν εμπλουτισμένο με ποικιλία τραγουδιών: καντάδες, έντεχνα, αρχοντορεμπέτικα και ορχηστρικά κομμάτια που εκτελέστηκαν από ορχήστρα νεαρών μουσικών.
Τη διεύθυνση της χορωδίας και της ορχήστρας είχε ο Στ. Καλιωτάκης, έπαιξαν οι καθηγητές μουσικής Μάχη Κυπραίου βιολί και Βασ. Μπεζεβέγκης κιθάρα, στο μπουζούκι ο Ιωακείμ Χατζηδήμου και ο Ζήσης Ρούστας (και μαντολίνο), ντράμς ο Δημ. Κουρτελής, κρουστά ο Σωτήρης Παπαβέντσης και πλήκτρα ο Παναγ. Καλιωτάκης. Μουσικά κομμάτια συνοδεύτηκαν από την επιδεξιότητα των ικανών χορευτών των χορευτικών τμημάτων που ενθουσίασαν το κοινό. Τα σκηνικά επιμελήθηκαν οι χορωδίνες Δανάη Γκαλίπη και Ελένη Τσαπαρίδου και τη συνοπτική παρουσίαση των τραγουδιών έκανε η χορωδός-φιλόλογος Άννα Τοπτσή.
Το Δ.Σ. της χορωδίας νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει τόσο τους φορείς (χορωδίες – χορευτικά) που συμμετείχαν στη μουσικοχορευτική βραδιά, όπως επίσης και τη ΔΗΚΕΠΑ του Δήμου Πέλλας και τους χορηγούς της εκδήλωσης.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου