Thursday, 28 March, 2024

ΚΑΠΗ Έδεσσας: Προβολή ανασκόπησης των δράσεων του έτους

Τα μέλη του ΚΑΠΗ Έδεσσας υποδέχθηκαν το γιορτινό μήνα Δεκέμβριο με ομιλία της Κοινωνικής Λειτουργού, Σωτηρίας Φιλούκατζη

Η ομιλία καθώς και προβολή ανασκόπησης των δράσεων τους έτους διεξήχθη τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019.
Τα Χριστούγεννα εκτός από το θρησκευτικό τους περιεχόμενο αποτελούν τη μεγαλύτερη λαμπερή, κοινωνική γιορτή, όπου η οικογένεια μαζεύεται σπίτι και μοιράζεται χαρούμενες στιγμές. Δεν έχει σημασία τι περιέχει το πιάτο μας, άλλα τα συναισθήματα που ανταλλάσσουμε σε αυτή τη γιορτή χαράς.


Ακόμα και τα δώρα που θα δώσουμε και θα πάρουμε, έχουν βαθύ, διαχρονικό συμβολισμό, γιατί κρατούν τις σχέσεις ζεστές. Σε πολιτισμούς σε μακρόχρονη παράδοση, οι γεροντότεροι προσκαλούν και δωρίζουν τους νεότερους, με μεγαλύτερο δωρητή τον Αϊ Βασίλη, τον αγαπημένο μικρών και μεγάλων. Επίσης αναφέρθηκαν έθιμα των Χριστουγέννων και η συμβολή τους στο πέρασμα του χρόνου, όπως το έθιμο του τροχονόμου.
Ας ευχηθούμε να υπάρχουν υπέροχες γιορτές για όλους και στους μεγαλύτερους να έχουν πάντα το σεβασμό που τους αρμόζει και να μπορούν να δωρίζουν.
Ο Πρόεδρος του «ΕΥ ΖΗΝ» κ. Δημήτριος Γιώγας ευχήθηκε καλές γιορτές για το νέο έτος και ότι θα ανανεωθεί η συνάντηση με τα μέλη του ΚΑΠΗ στη χριστουγεννιάτικη εορτή που θα διεξαχθεί στις 17 Δεκέμβρη.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου