Tuesday, 19 March, 2024

ΚΔΑΠΜεΑ Γιαννιτσών: Συμμετοχή σε Έκθεση Κεραμικής

Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Πέλλας ήταν πάντα χώρος έμπνευσης για τους μαθητές του ΚΔΑΠΜΕΑ Γιαννιτσών της ΔΗΚΕΠΑΠ

Στη διάρκεια των χρόνων αναπτύχθηκε μια εξαιρετική συνεργασία μεταξύ τους και αυτό ήταν πραγματικά μοναδικό για τους ίδιους τους μαθητές. Οι νέοι του Εργαστηρίου Κεραμικής του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης ατόμων με Αναπηρίες, εμπνέονται και δημιουργούν με την καθοδήγηση της εκπαιδεύτριας τους, Κεραμίστριας Αγγελικής Παπαδοπούλου, έργα με τεχνικές και θέματα από το Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας.Η εκπαιδεύτρια τους δηλώνει πως: «Το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας είναι ο θησαυρός της περιοχής μας, με κάθε ευκαιρία το επισκεπτόμαστε. Σαν εργαστήρι έχουμε συμμετάσχει σε διάφορες δράσεις Κεραμικής σε αλληλεπίδραση με το Μουσείο και τους ανθρώπους του. Αγαπάμε ιδιαίτερα το χώρο αυτό γιατί μας δίνει την δυνατότητα να μάθουμε την ιστορία στην περιοχή μας, να μάθουμε για τον τρόπο ζωής των ανθρώπων που έζησαν πριν από εμάς. Αποτελεί για εμάς πηγή γνώσης και χαράς,κάθε φορά εμπνεόμαστε από μια άλλη θεματική ενότητα του».
Τους χειμερινούς μήνες με αφορμή τα όμορφα πιάτα του Μουσείου Εργαστήρι Κεραμικής δημιούργησε με μακαρόνια το θέμα «ένα πιάτο για κάθε παιδί». Την Άνοιξη οι μαθητές έκαναν ένα νοητό ταξίδι στις Ελληνιστικές πόλεις, μίλησαν με την κεραμίστρια τους για την ανάγκη οργάνωσης της κεραμικής παραγωγής με καλούπια και είδαν σε φωτογραφίες και βίντεο την περίφημη συλλογή εκμαγείωντουΜουσείου.Χρησιμοποιώντας καλούπια έφτιαξαν τα δικά τους αγγεία, τα οποία στόλισαν με ανοιξιάτικα λουλούδια.
Το Εργαστήριο Κεραμικής του ΚΔΑΠΜΕΑ Γιαννιτσών, με κάποια από τα αγγεία αυτής της δράσης θα συμμετάσχει τον μήναΜάιο, στο “MatresWeekEart” στην Φαέντζα της Ιταλίας με θέμα «η Άνοιξη επιστρέφει πάντα». Μια πολύ σημαντική παρουσία για το Κέντρο, την ΔΗΚΕΠΑΠ και το Εργαστήριο Κεραμικής.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου