Tuesday, 23 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Με άρωμα Αμερικής η 19η Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Στην αμερικανική λογοτεχνία εστιάζει φέτος η 19η Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, ανανεώνοντας το ετήσιο ραντεβού της στους χώρους της Helexpo από 4 έως 7 Μαΐου.

Όπως ανακοινώθηκε, η φετινή διοργάνωση θα φιλοξενήσει περισσότερους από 600 Έλληνες και ξένους επαγγελματίες του βιβλίου και σχεδόν 500 εκδηλώσεις, σε τέσσερα κτίρια και 14 αίθουσες.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την (Πέμπτη 4/5), στις 20:00, στην αίθουσα “Άλκη Ζέη” και θα τα τελέσουν από κοινού η γενική γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού Ελένη Δουνδουλάκη και ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει η Anne Bergman, διευθύντρια Ευρωπαίων Εκδοτών.

Ο πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού Νικος Κούκης τόνισε πως «ενισχύουμε πολύ το διεθνές και επαγγελματικό μας κομμάτι και αυτό αποτελεί μια παρακαταθήκη ώστε από δω και στο εξής η διεθνής έκθεση να είναι πραγματικά διεθνής, όπως στην Φρανκφούρτη». Όπως είπε, «για πρώτη φορά στην Ευρώπη τιμώμενη χώρα είναι η Αμερική, είναι ένα εγχείρημα το οποίο νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό να το αξιοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο ώστε οι Έλληνες συγγραφείς και τα βιβλία μας να προστεθούν στην αμερικανική αγορά. Έχει πολύ μεγάλη σημασία να μπούμε σε αυτό το κοινό το οποίο έχει και πολιτισμική και πολιτική αξία»

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Heelxpo Αναστάσιος Τζήκας υπογράμμισε πως στη φετινή διοργάνωση θα συμμετέχουν περισσότεροι από 600 εκθέτες, 580 εκδηλώσεις, 1.000 συγγραφείς Έλληνες και ξένοι. Όπως δήλωσε, « είναι μια πολύ μεγάλη γιορτή για την φιλαναγνωσία, για την λογοτεχνία, για τον πολιτισμό. Η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης τις τελευταίες δεκαετίες ασχολείται με τον πολιτισμό, την φιλαναγνωσία όχι μόνο στις μέρες τις εκθέσεις αλλά σε όλη την ηλεκτρονική περίοδο, επομένως είναι μια μεγάλη γιορτή πολιτισμού για την πόλη μας την Θεσσαλονίκη»

Δείτε εδώ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου