Tuesday, 16 April, 2024

Με επιτυχία ο 1ος Δημοσιογραφικός Διαγωνισμός συγγραφής άρθρου

Με ευάριθμη συμμετοχή και αξιόλογη ποιότητα πραγματοποιήθηκε ο 1ος Δημοσιογραφικός Διαγωνισμός συγγραφής άρθρου για την Κάσο, τον οποίο διοργάνωσε η Ένωση Συντακτών Επαρχιακού Τύπου

με την συνεργασία του Δήμου Ηρωικής Νήσου Κάσου, της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου, της Ένωσης Επιστημόνων Επικοινωνίας και Δημοσιογράφων (ΕΠΕΤΑΔ) και του Πανελλήνιου Συλλόγου Επιστημόνων Επικοινωνίας, Δημοσιογραφίας, ΜΜΕ & Πολιτισμού (Π.Σ.Ε.Ε.ΔΗ.ΜΜΕ.Π)

Ο Διαγωνισμός που η ΕΣΕΤ φιλοδοξεί να αποτελέσει θεσμό, έχει στόχο την αρωγή στην προσπάθεια προβολής των μικρών νησιών. Ξεκίνησε από την ακριτική Κάσο και θα συνεχιστεί με την ένταξη και άλλων μικρών νησιών. Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού οι δημοσιογράφοι μπορούν να συμμετέχουν με ένα άρθρο το περιεχόμενο του οποίου πρέπει να είναι περιγραφικό, αναλυτικό, ερευνητικό και να αναφέρεται στην γεωμορφολογία, την ιστορία, τον πολιτισμό, την καθημερινότητα, την τουριστική υποδομή και προοπτική του νησιού. Η Επιστημονική Επιτροπή Αξιολόγησης στην οποία πρόεδρος ήταν η καθηγήτρια Επικοινωνίας του Α.Π.Θ. κα Τέσσα Δουλκέρη με την συμβολή του επίτιμου Γεν. Γραμματέα της ΕΣΕΤ και συγγραφέα Γιάννη Σώκου αξιολόγησε τα άρθρα και επέλεξε την πρώτη 8αδα για την οποία δόθηκαν Έπαινοι Συμμετοχής. Το άρθρο που αξιολογήθηκε και κατατάχθηκε στην 1η θέση είναι της δημοσιογράφου μέλους της ΕΣΕΤ κας Τριανταφυλλίδου Ειρήνης με τίτλο «Μια περιπλάνηση στην Ηρωική Νήσο Κάσο». Σύμφωνα με την κοινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου της Ηρωικής Νήσου Κάσου και του Δ.Σ. της ΕΣΕΤ, το βραβείο για την νικήτρια είναι η επίσκεψη και φιλοξενία στο νησί από την φροντίδα του Δήμου.

Τα άλλα άρθρα που επιλέχτηκαν κατά σειρά στην πρώτη 8άδα είναι:

  1. «Η άγνωστη Κάσος. Ένας μικρός παράδεισος» της Μιμίκας Παπαχαραλάμπους
  2. «Κάσος, η μακρινή μα τόσο οικεία» του Περικλή Χατζηγιάννη
  3. «Οι Θερμοπύλες του Αιγαίου» του Κωνσταντίνου Κούγκα
  4. «Η βουτιά της γοργόνας» της Αναστασίας Πουλοπούλου
  5. «Άνοιξη στην Κάσο» του Κυριάκου Παπαγεωργίου
  6. «Ένας υπέροχος «χακί» προορισμός διακοπών» του Ηλία Προύφα
  7. «Μια περιδιάβαση στον τόπο και στον χρόνο με φόντο την τουριστική της ανάπτυξη» της Έφης Βαλίλα

Σύντομα τα άρθρα που επιλέχτηκαν θα έχουν μια σειρά δημοσιεύσεων σε διάφορα Μέσα Ενημέρωσης για να συμβάλλουν στην προβολή του ακριτικού νησιού της Κάσου.

Τέλος η ΕΣΕΤ με τους ίδιους συνεργαζόμενους φορείς ή και άλλους που θα συμφωνήσουν στο καθιερωμένο πλαίσιο συνεργασίας, θα προκηρύξει τον 2ο Δημοσιογραφικό Διαγωνισμό.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου