Thursday, 18 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Μ.Σ. Γαρεφείου “ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΡΕΦΗΣ” – Πολιτιστικές εκδηλώσεις

Έφτασε η ώρα για το παλαιότερο πανηγύρι της Αλμωπίας στο χωριό Γαρέφι προς τιμή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Όπως κάθε χρονιά έτσι και φέτος ο Μ.Σ. Γαρεφείου “Κώστας Γαρέφης ” θα πραγματοποιήσει τις Πολιτιστικές Εκδηλώσεις για το 2019.
Κάθε χρόνο πλήθος επισκεπτών βρίσκεται κοντά μας και στηρίζει την προσπάθεια που κάνουμε όλοι εθελοντικά για να διατηρήσουμε την παράδοση, τον πολιτισμό, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας.


Ένα ιδανικό περιβάλλον στο μαγικό Γαρέφι συνθέτει τη φύση με την παράδοση τα οποία συνδυάζονται στον απόλυτο βαθμό με την Χριστιανική Ορθόδοξη Πίστη.
Η έναρξη θα γίνει στις 19:00 με τα παραδοσιακά παιχνίδια στο Γήπεδο Γαρεφείου. Παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους, πολλά χαμόγελα και συναγωνισμός. Όλοι θα βρισκόμαστε εκεί για να απολαύσουμε ποδηλατοδρομίες, αυγοδρομίες, τσουβαλοδρομίες, σκοινί και Τσαρ.
Στην συνέχεια θα μεταφερθούμε λίγο πιο κάτω στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού σχολείου Γαρεφείου. Στις 21:00 θα γίνει η έναρξη των μουσικοχορευτικών εκδηλώσεων με πολύ κέφι. Επισκέπτες από όλη την χώρα θα μπορούν να απολαύσουν γνήσια λαογραφία και μουσική παράδοση της Μακεδονίας μας με την εκπληκτική Ορχήστρα “Οι Καρατζοβίτες” που θα μας ταξιδέψει στους δρόμους την γνήσιας Παραδοσιακής Μουσικής , ενώ Πολιτιστικοί Σύλλογοι θα μας ταξιδέψουν στα δικά τους παραδοσιακά μονοπάτια δείχνοντας την ποικιλομορφία της Λαογραφίας της Αλμωπίας. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με τα Χορευτικά τμήματα του Μ.Σ. Γαρεφείου, το παιδικό τμήμα, το εφηβικό και το προεφηβικό με χορούς Μακεδονίας και Θράκης, ενώ ο Π.Σ. Μηλιάς θα μας κάνει την τιμή να μας παρουσιάσει υπέροχους χορούς Μ. Ασίας. Τέλος το τμήμα γυναικών του Π.Σ. Λουτρακίου το Πόζαρ θα ανεβάσει τους ρυθμούς με χορούς Μακεδονίας.
Η εκδήλωση έχει στόχο την ανάδειξη της Πολιτιστικής κληρονομιάς των ηθών, των εθίμων του Τόπου μας και βεβαίως η στήριξη του Ιστορικού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου που είναι ένα ιστορικό μνημείο της Χριστιανοσύνης και των αγώνων του χωριού μας για την ελευθερία και την διατήρηση της μιας και μοναδικής Μακεδονίας μας.
Σας περιμένουμε όλους να διασκεδάσουμε σε ένα παραδοσιακό γλέντι για όλο τον κόσμο όπως ξέρουμε να διασκεδάζουμε στην Μακεδονία.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου