Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Οι καμπάνες ήχησαν στο Τουρμπέ ήχησαν στις καρδιές όλων μας

Την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022, έκλεισε τις πύλες της η Έκθεση του ΚΔΑΠΜΕΑ Γιαννιτσών και του Εργαστηρίου Κεραμικής με τις μοναδικές καμπάνες

που δημιούργησαν τα ίδια τα παιδιά με την καθοδήγηση της εκπαιδεύτριάς τους Αγγελικής Παπαδοπούλου και άτομα από άλλες δομές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Μπορεί τώρα να σιωπήσουν, είμαστε όμως σίγουροι ότι θα συνεχίσουν να ηχούν στις καρδιές όλων όσων τις άκουσαν, μαζί με το μήνυμα για την Αναπηρία.

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ της ΔΗΚΕΠΑΠ και ιδιαίτερα οι μαθητές-καλλιτέχνες, ευχαριστούν τους διευθυντές, τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά των σχολείων που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμά της Έκθεσης. Τους κατοίκους της πόλης και της ευρύτερης περιοχής που με μεγάλο ενδιαφέρον προσέγγισαν το ιστορικό αυτό κτήριο και το μήνυμα του ΑΚΟΥ ΜΕ. Όλους τους εξαιρετικούς μουσικούς καθώς και τις σχολές μουσικής των Γιαννιτσών. Τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν και δημιούργησαν μοναδικά έργα σε αλληλοεπίδραση με τα δύο ήχο γλυπτά της Έκθεσης. Την ερχόμενη άνοιξη σε μια ιδιαίτερη εκδήλωση θα παρουσιαστεί και το Μουσικό έργο της συνθέτριας Ευαγγελίας Βελλή-Κοσμά, το οποίο δημιούργησε ειδικά για την  Έκθεση ΑΚΟΥ ΜΕ. Αξίζει να σημειωθεί πως όλοι οι δημιουργοί και συμμετέχοντες, πρόσφεραν εθελοντικά τον χρόνο, τις γνώσεις, τις εμπειρίες τους, για τα παιδιά του Κέντρου της ΔΗΚΕΠΑΠ και η προσφορά τους ήταν πολύτιμη. 

Σε αυτό το εγχείρημα σημαντική ήταν και η υποστήριξη της ΙΖ Εφορείας Αρχαιοτήτων Πέλλας που μας παραχώρησε αυτό το ιστορικό μνημείο της πόλης, μοναδικής ακουστικής χαρίζοντας στην Έκθεση μια ξεχωριστή αίγλη. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες τις δομές από την Ελλάδα και το εξωτερικό για την συμμετοχή τους, με κατασκευή και αποστολή καμπανών, τις οποίες ονομάσαμε Καμπάνες του Κόσμου. Το ΚΔΑΠΜΕΑ Γιαννιτσών με αυτή την συνεργασία, πλούτισε σε γνώσεις και άνοιξε ένα νέο κύκλο επικοινωνίας. Σε αυτό τον δρόμο της επικοινωνίας, σημαντικός ήταν ο ρόλος των τοπικών ΜΜΕ, αλλά και των πανελληνίων, εφόσον η δράση της Έκθεσης του Κέντρου φιλοξενήθηκε παντού.

Η διαδραστική Έκθεση ΑΚΟΥ ΜΕ του ΚΔΑΠΜΕΑ Γιαννιτσών στέφθηκε με επιτυχία και μπόρεσε να κινητοποιήσει τον κόσμο να συμμετάσχει στην δημιουργία της, να κινητοποιήσει τον κόσμο να την επισκεφθεί και κατάφερε με έναν διαφορετικό δημιουργικό τρόπο, να δώσει πληροφορίες και να θέσει ερωτήματα γύρω από το τι είναι η Αναπηρία. Η συζήτηση για την διαφορετικότητα και την Αναπηρία παραμένει ενεργή γιατί μας αφορά όλους. 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου