Tuesday, 16 April, 2024

Ομιλία με θέμα : « Αφανείς Αγιορείτες στον Μακεδονικό Αγώνα».

Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας την δέκατη εκδήλωση της 20ης περιόδου 2015 – 2016 του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Γιαννιτσών, που διοργανώνεται από την Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Γιαννιτσών “Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ” με τη συνεργασία  της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. του Δήμου Πέλλας,

την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 19.30′ στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πέλλας στα Γιαννιτσά.

 ΘΕΜΑ: « Αφανείς Αγιορείτες στον  Μακεδονικό Αγώνα».

ΟΜΙΛΗΤΗΣ: κ. ΠΑΠΠΑΣ  Βασίλειος,
Δικηγόρος, Διδάκτωρ
Ιστορίας, τ. Βουλευτής.

   Μια πρωτότυπη έρευνα  του ομιλητή στην οποία αναφέρονται Μακεδονομάχοι, λαϊκοί, ρασοφόροι που προσέφεραν ανεκτίμητες υπηρεσίες στο Έθνος με ποικιλότροπες δράσεις. Αναδεικνύεται δε παράλληλα η ενεργός συμμετοχή τους, με ξεχωριστή ευαισθησία και πατριωτισμό, σε κάθε εθνικοαπελευθερωτική κίνηση των Ελλήνων, με κορυφαία αυτή της Απελευθέρωσης του Αγίου Όρους (2 Νοε. 1912) από το ένδοξο ελληνικό πολεμικό μας Ναυτικό. Που είχε ως αποτέλεσμα να διασφαλισθεί το εθνικό φρόνημα του ορθόδοξου κόσμου και να διασωθούν από εθνικές καταστροφές, καλλιτεχνικοί θησαυροί ανυπολόγιστης πνευματικής αξίας. Η Αγιώνυμη Πολιτεία του Άθω παραμένει η έσχατη κιβωτός των παραδόσεων και των ηθικών αξιών, το τελευταίο Περιβόλι του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου