Thursday, 25 April, 2024

Ο Δήμος Έδεσσας σε γυρίσματα ταινιών του Χόλιγουντ;

Μετά και την πετυχημένη συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπου και προβλήθηκε διαδικτυακά

η περιοχή σε όλη την Ελλάδα, με την συναυλία του Γιάννη Κότσιρα (την είδαν σχεδόν 50.000 άτομα), ο Δήμος Έδεσσας, επιχειρεί ένα μεγαλύτερο άλμα στον θεματικό τουρισμό, τονίζοντας το έντονο τ του ενδιαφέρον, για την ανάπτυξη της συνεργασίας με τον αρμόδιο τομεάρχη του τουρισμού στην Κεντρική Μακεδονία.
Αυτή την περίοδο, ως γνωστό, στη Θεσσαλονίκη, γίνονται τα γυρίσματα ξένης ταινίας «The Enforcer» με πρωταγωνιστή τον Αντόνιο Μπαντέρας.
Μέσα στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Έδεσσας, έχει καταρχήν προσκαλέσει στην πόλη τον αρμόδιο τομεάρχη τουρισμού της περιφέρειας, για να του καταθέσει πρόταση για την μελλοντική συνεργασία, προκειμένου αν υπάρξουν και άλλες ταινίες, η Έδεσσα να βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα, για γυρίσματα κινηματογραφικών ταινιών.
Προκειμένου μάλιστα, να εκφραστεί το έντονο ενδιαφέρον της Έδεσσας, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Αλέξης Πασχάλης, θα μεταβεί σήμερα στη Θεσσαλονίκη, όπου γίνεται μία εκδήλωση του film office της Περιφέρειας, προκειμένου, να ενημερωθούν άμεσα οι επαγγελματίες της αγοράς,σε επίπεδο Κεντρικής Μακεδονίας, για τον συντονισμό μελλοντικών συνεργασιών.
Ειδικότερα, το δελτίο τύπου της Περιφέρειας αναφέρει τα εξής:
“Την πρώτη, δημόσια πρόσκληση προς τους επαγγελματίες της Κεντρικής Μακεδονίας, άμεσα και έμμεσα εμπλεκόμενους στις οπτικοακουστικές παραγωγές, απευθύνει το Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της Αγοράς του 23ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (24 Ιουνίου-4 Ιουλίου 2021).
Το Film Office διοργανώνει εκδήλωση ενημέρωσης για τους επαγγελματίες, με τίτλο “Meet the Industry: Open Call”, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Thessaloniki International Film Festival, την Τρίτη 29 Ιουνίου 2021, στις 19.00, στον υπαίθριο χώρο του πρώην βρεφονηπιακού σταθμού του ΟΛΘ (Προβλήτα 1, Λιμάνι Θεσσαλονίκης).
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης, που θα συντονίσει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Ορέστης Ανδρεαδάκης, έχει ως εξής:
•Απόστολος Τζιτζικώστας, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Χαιρετισμός (βιντεοσκοπημένο μήνυμα)
•Αλέξανδρος Θάνος, Τομεάρχης Τουρισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Εισαγωγική ομιλία
• Λίνα Μυλωνάκη, αν.προϊσταμένη του Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, «Πώς υποστηρίζουμε αποτελεσματικά τις οπτικοακουστικές παραγωγές στην Κεντρική Μακεδονία»
•Διονυσία Αρβανίτου, σύμβουλος και συντονίστρια οπτικοακουστικών έργων, «Όχι ένα ακόμη Μητρώο Επαγγελματιών: Δημιουργώντας περιφερειακά δίκτυα στις οπτικοακουστικές παραγωγές».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου